biercolumns
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Heavy Cross Tripel IPA

De Hollandse Blauwaderkaas van Daalder Kaas, die woensdag en zaterdag op de markt in Almere Centrum staat, smaak eigenlijk lekker bij elk bier. En zeker ook bij de Heavy Cross Tripel IPA van Jopen Craft Beer. Dan is de bier-spijscombinatie bier en kaas sowieso mijn favoriet! Zwaar gehopte IPA barstensvol met verse smaken. Je krijgt Citrus, ananas, tropisch fruit van een zomerse fruitexplosie! Stevig alcohol volume van 10%. Gold Brussels Beer Challenge.

Heavy Cross Tripel IPA | Jopen Craft Beer

Daalder KaasHeavy Cross Tripel IPA | Jopen Craft Beer

Ik ben verslaafd aan kaas en drink heel graag bier. Dan is bier en kaas een logisch gevolg voor de beste bier-spijcombinatie! En dan het liefts kaas van Daalder Kaas. Op woensdag en zaterdag staat Daalder Kaas op de markt in Almere Centrum. Top kaaswinkel! Goede service, deskundig advies en je mag altijd van te voren even proeven. Diverse keren heb ik in mijn biercolumns de Hollandse Blauwaderkaas beschreven. Gemaakt van koeienmelk en op dit moment mijn favoriet. Nog geen één keer de naam van Daalder Kaas vermeld in mijn biercolumns. Bij deze! Deze blauwaderkaas smaak eigenlijk overal goed bij. Maar zeker goed bij deze Tripel IPA. Helemaal als dit een Tripel IPA is die ook nog eens goud heeft gewonnen bij de Brussels Beer Challenge. Jopen Heavy Cross Tripel IPA, gekocht bij de Albert Heijn in Almere Parkwijk.

Drie eigen whisky

Brouwerij Jopen Heavy Cross Tripel IPA | Jopen Craft Beerbestaat alweer bijna 30 jaar. En zolang staat Jopen voor OPEN: Open voor nieuwe smaken, andere ideeën, oneindige mogelijkheden, verrassende combinaties en unieke belevingen. Als andere zeggen waarom, zegt Jopen waarom niet? Jopen quote graag Frank Zappa: “Een geest is als een parachute. Het werkt niet als het niet open is.” Het begon allemaal met het 750-jarig bestaan van de stad Haarlem. Om dit te vieren brouwde ze steeds twee vergeten Haarlemse bieren en met succes. Nu uitgegroeid tot een brouwerij, die nog steeds gevestigd is in de Jopenkerk in Haarlem, waar de ene na het andere bier uit de tap stroomt. Om dit allemaal te kunnen financieren en overeind te blijven in het enorme aanbod aan brouwerijen in bier Nederland kan je nu tegen een minimum vergoeding mede-eigenaar worden van de brouwerij. Jopen brouwt de volgende bierstijlen: Alcoholarm-Non, Blond, Sour, Zwaar Blond, Stout, IPA, Pale Ale, Wit & Weizen, Lager, Zwaar Donker en Seizoenbieren. Een tegenwoordig hebben ze drie eigen whisky’s: Single Malt, Rye en Peated Single Malt.

Heavy Cross Tripel IPA | Jopen Craft BeerGold Brussels Beer Challenge

“Dit is niet zomaar een Nederlands ambachtelijk bier dat je nu in je handen hebt. Versla saai, dat is ons motto. Dat betekent dat alles wat we brouwen abnormaal lekker en zeker anders is. Een contract met het gewone, maar alleen jij kunt de rechter zijn. Dus doe open, neem een slok en laat de smakelijke tijden aanbreken.”
“Smaak: Tripel geheid! Zwaar gehopte IPA barstensvol met verse smaken. Je krijgt Citrus, ananas, tropisch fruit van een zomerse fruitexplotie! Naam: Het is een harde harde wereld… een zwaar kruis om te dragen, dus beter drink het! Tripel het fruit, tripel de bitterheid."
Heavy Cross Tripel IPA heeft een oranje gele wazige kleur. Een lichte Off White witte schuimlaag. Wand klevend en redelijk stevig. Boordevol Citrus geuren en hop. De eerst slok is meteen Citrus bitter. Licht zoete ondertoon. Afdronk begint rustig, eerste fruitig en zoet om over te gaan in een sterke bittere smaak die lang blijft nawerken. Weer een echte IPA! Met een stevig alcohol volume van 10%. Gold Brussels Beer Challenge.

Jopen Craft Beer | Jopenkerk | Haarlem | Heavy Cross Tripel IPA | Extraordinarily Intense | Alc. 10% vol. | Fles 33 cl. | Temperatuur 7 ºC | Water, Gerst, Haver, Gist, Hop | Gold Brussels Beer Challenge

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Heavy Cross Tripel IPA”