biercolumns
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Tripel Intelligence

Het is handig als de lezers van biercolumns, mochten ze enthousiast zijn geraakt, weten waar het bier te koop is. In dit geval bij de Albert Heijn. Tripel Intelligence is gebrouwen met behulp van AI (Artificiële Intelligentie) door Frontaal Brewing Company uit Breda. Een verrassend lekkere tripel door toevoeging van peer. Frontaal wil de grootste onafhankelijke brouwer van Nederland worden. Daarvoor hebben ze een crowdfunding uitgeschreven. Hun slogan is: “Beer for Thought.”

Tripel Intelligence | Frontaal Brewing Company

Veel bierpakketten met glas

Tripel Intelligence | Frontaal Brewing CompanyHet is altijd leuk om te vertellen hoe ik aan het bier gekomen ben waarover ik de biercolumn schrijf. Tevens weten de lezers van biercolumns, als ze enthousiast zijn geworden door het verhaal, waar ze het bier kunnen kopen. In dit geval was de aanleiding een bezoek van vrienden. Boodschappen doen bij Dirk Supermarkt en daar een 75 cl. La Trappe Isid’or voor euro 4,99 gekocht. Daarna nog even bij Dirck III binnengelopen. Veel bierpakketten met glas in de aanbieding. De meeste heb ik al. Lang glas met 3 flessen Skuumkoppe nog niet. Echter niet gekocht (de volgende dag wel voor slechts € 3,96. Statiegeld ingeleverd!) Wilde toch naar Albert Heijn om wat tripels in te slaan. Het werden 2 flessen Jopen Heavy Cross Tripel IPA, 2 flessen Paix Dieu Tripel en 2 blikken Tripel Intelligence van Frontaal Brewing Company.

CrowdfundingTripel Intelligence | Frontaal Brewing Company

Frontaal Brewing Company is een brouwerij uit Breda. Aan het Steenen Hoofd 56 is de brouwerij gelegen. In de Liniestraat 32 het brouwcafé. Die beduidend sneller te bereiken is per voet, vanaf Station Breda, dan de brouwerij. Tevens nog een kleine bar in Utrecht, Predikherenstraat 21. Ook wandelend bereikbaar vanaf Utrecht Centraal. Jarenlang hebben ze gezocht naar de verschillende smaken & aroma’s en hebben ze het vak van brouwen zelf aangeleerd. De brouwerij is ontstaan in 2015. Ze begonnen in een zeecontainer bij STEK, het creatieve centrum van Breda. Daarna uitgebreid naar een oude snoepfabriek en sinds kort intrek genomen in hun nieuwe brouwerij aan The Bay in Breda. Ze willen de grootste onafhankelijke brouwerij van Nederland worden. Daarvoor hebben ze een crowdfunding opgestart om 1 miljoen euro op te halen. Daar zijn ze al ruim overheen met behulp van, tot nu toe, 683 investeerders. Ze brouwen een uitgebreide range aan verschillende bierstijlen Tripel Intelligence | Frontaal Brewing Companyzowel in 33 cl. als in 44 cl. blikken en sommige in 75 cl. flessen.

“Beer for thought”

Tripel Intelligence is een verrassend lekker bier. Dat komt (waarschijnlijk) door de toevoeging van peer (Tripel with Pear). Het is gebrouwen met behulp van AI (Artificiële Intelligentie). De peer overheerst niet, maar voegt juist iets toe aan de smaak en maakt dit een heerlijk makkelijk drinkbaar bier. Af en toe komt er bij een slok heel licht zuur naar boven. Vermoedelijk veroorzaakt door de toegevoegde peer. Geelblonde troebele kleur. Helderwitte koolzuurrijke schuimlaag. Deze bleef niet lang staan. Tonen van mout, peer, fruitig en hop. Fruitig en duidelijk tonen van peer in de smaak. Geen bitters te ontdekken. De eerste slok is een verrassing. Daarna steeds lekkerder bij elke slok! Ook de afdronk is fris, fruitig, peer en zoet. Pas helemaal aan het einde een lichte bitterheid. Dit bier past goed bij hun slogan: “Beer for thought (Bier tot nadenken).”

Frontaal Brewing Company | Tripel Intelligence | Tripel with Pear | Artificiële Intelligentie | Alc. 8,5% vol. | Blik 33 cl. | Drink temperatuur 8 ºC | Artwork @jenna_art | Water, Gerstemout, Haver, Tarwemout, Hop | Beer for thought

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Tripel Intelligence”