biercolumns
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

W00tstout 2022

In de klimaatkoelkast ligt nog steeds een aantal bieren van mijn bierpakket voor mijn 60ste verjaardag. Waar onder de W00tstout 2022 Imperial Stout van Stone Brewing, Een samenwerking tussen FARK’s Drew Curtis, nerd royalty Wil Wheaton en Stone Brewing medeoprichter Greg Koch. Dit is alweer de 10e editie van dit legendarische bier. Dit bier is een monster. De smaken zijn een heerlijke mix van alles dat dit een geweldige Imperial Stout maakt. Gebrouwen met pecannoten tarwe & rogge. Het heeft iets weg van mijn favoriete bier Motor Oil van Moersleutel Beer Engineers.

W00tstout 2022 | Stone Brewing

W00tstout 2022

W00tstout 2022 | Stone BrewingDit bier lag al heel lang in de klimaatkoelkast, maar elke keer sloeg ik het over. Het komt uit een bierpakket dat ik op mijn 60ste verjaardag in 2023 heb gekregen van een aantal vrienden. Nu ruim één jaar later was het zover om dit bier te gaan degusteren. Werd ook wel tijd. Ik had niet gekeken naar de uiterlijke drinkdatum van 01/06/2024. Gebotteld op 22/06/2022. Genuttigd op 30/06/2024, nog binnen de maand juni. Het betreft een Imperial Stout editie 2022 van 11,5% alc. vol., die kan je gerust over datum nog drinken. Het eerste bier dat ik gedronken heb van Stone Brewing, ook uit het bierpakket en ook een Imperial Stout, was de Stone Imperial Stout en die smaakte uitstekend. En dat is bij de W00tstout 2022 ook het geval. Het heeft iets weg van mijn favoriete bier Motor Oil van Moersleutel Beer Engineer.

Drew Curtis/Wil Wheaton/Greg Koch

W00tstout 2022 | Stone Brewing“Stone Farking Wheaton W00tstout is een geweldige samenvoeging van smaken. Door de jaren heen is Stone Farking Wheaton W00tstout een van hun meest verwachte jaarlijkse uitgave geworden – en niet alleen omdat dit verbazingwekkend smaakvolle bier is gebrouwen als samenwerking tussen FARK’s Drew Curtis, nerd royalty Wil Wheaton, en Stone Brewing medeoprichter Greg Koch. Het is de ongelooflijk label kunst die dit bier siert, door de jaren heen geëvalueerd tot het toppunt van bier, voor geakery en nerds. Voor deze editie, de 10e editie van dit legendarische bier, hebben we de hulp ingeroepen van striptekenaar Jim Calafiore, die bekend staat om zijn werk voor DC Comics Aquaman en Marvel Comics Exiles en Deadpool. Zijn label kunst toont een heroïsche waterspuwer, W00tstout 2022 | Stone Brewingdie het kwaad bestrijdt om het sublieme heiligdom van geweldig ambachtelijk bier te beschermen."

Dit bier is een monster

Imperial Stout W00tstout 2022 is pikzwart met een beige licht bruine volle schuimlaag. Koolzuur in de schuimlaag.  Echter zo zwart dat je de koolzuur in de vloeistof niet kan zien. Het aroma heeft de sterke geur van fruit en vanille zoet en de alcoholische tonen van bourbon. Een alcoholisch verwarmende smaak, sterk vanille zoet, vol en plakkend. Verder hout van vatrijping en noten. Om te eindigen met een koffie bittere nasmaak. Deze Imperial Stout is gebrouwen met pecannoten tarwe & rogge. Gebotteld en gebrouwen bij Stone Brewing. Gemaakt in Amerika. Fles 12 oz = 300 ml. Met 11,5% alc. vol. een bier om te zippen en niet te slokken. Dit bier is een monster. De smaken zijn een heerlijke mix van alles dat dit een geweldige Imperial Stout maakt!

Stone Brewing | W00tstout 2022 | Made in USA | Imperial Stout brewed with Pecans Wheat & Rye | One quarter aged in Bourbon barrels | Alc. 11,5% vol. | 12 oz = 300 ml. | Drink temperatuur 10 ºC | Drew Curtis / Wil Wheaton / Greg Koch | Bottled 22/06/2022 - Drink before 01/06/2024

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “W00tstout 2022”