BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Himbeer Gose

Die Bierothek is een online biershop met veel fysiek winkels in Duitsland, één in Wenen en één in Trier. De medewerker in de winkel in Essen (DE) adviseerde mij een bijzonder bier, dat zowel zuur als een vleugje zout en koriander bevat. Himbeer Gose. Zuur door de frambozen. Echter toch mooi in balans en daardoor absoluut niet onaangenaam. Brouwerij Mücke – Craftbier van de rivier. Echter gebrouwen bij Liebharts Privatbraurei. Mücke maakt karaktervolle bieren. Natuurlijk gebrouwen en ongefilterd. Bijzondere smaakbelevingen, zoals framboos en gember.
Himbeer Gose | Mücke

Himbeer Gose | MückeDie Bierothek

Zoals te lezen in mijn vorige biercolumn, waren mijn vrouw en ik naar Essen (DE) geweest en hadden daar Die Bierothek ontdekt. Dit is een online biershop met een aantal fysieke bierwinkels. Voornamelijk in Duitsland, waar onder de steden: Dortmund, Dresden, Essen, Frankfurt, München, Stuttgart. Maar ook één in Wenen en één in Trier. Bierothek is een craftbier bierwinkel met meer dan 500 bieren. Ze kennen de ontwikkelingen op de Duitse en Europese markt en ook de rest van de wereld. Ik vroeg de medewerker van Die Bierothek in Essen om advies. Ik wilde graag lokale bieren meenemen. Eén die hij adviseerde was wel heel gewaagd voor mij. Himbeer Gose, licht zuur en een vleugje zout.

Mücke is de naam van een paard

Met zout had ik niet zo’n goede ervaring, lees mijn biercolumn over SeaWise. Maar bij de Himbeer Gose was het heerlijk in balans. Van brouwerij Mücke – Craftebier van de rivier. Himbeer Gose | MückeKaraktervolle bieren. Natuurlijk gebrouwen en ongefilterd. Zij willen bier weer interessant maken. Bier dat spannend in smaak is. Mücke is de naam van een paard. Het handelt zich daadwerkelijk om het laatste pitpaard van de kolenmijn Zollverein in Essen. Ambachtelijk bier is bier met karakter, zoals ook zo vaak wordt gezegd over de mensen in het Ruhrgebied: die jongen heeft karakter! Het gaat de twee oprichters uit Essen om het creëren van een bijzondere smaakbeleving door te spelen met aroma’s zoals frambozen of gember. Ruhr Export, Single Hop Comet, Himbeer Gose. Ze laten hun bieren brouwen bij Liebharts Privatbrauerei in Detmold. Dat ligt ongeveer 150 km van Essen.Himbeer Gose | Mücke

Frambozen

Een compleet nieuwe smaakbeleving voor mij. Licht zuur, een vleugje zout en koriander. Het wordt tijd om behalve zoete en bittere bieren ook mij te gaan verdiepen in zure bieren. Net als bij bittere bieren, heb je zure bieren die gaan van heel mild tot heel sterk. Bij Himbeer Gose wordt de zuurheid veroorzaakt door de frambozen. Met een vleugje zout, koriander en de hop (Lemondrop, Summit), is dit bier mooi in balans. Wazig blond bier met weinig koolzuur. Volle plakkende witte schuimlaag. De Himbeer Gose begint licht zoet om al gauw over te gaan in een aangename zuurheid en te eindigen met zoute tonen. De afdronk is ook zurig, waar bitters niet zijn te vinden. Blijft wel enige tijd hangen in de mond. Natuurlijk even wennen, maar absoluut niet onaangenaam. Met een vol. 4,4% alc. een uitstekend bier om nog een tweede van te nemen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *