BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Almost Famous

Bier in blik is met een flinke opmars bezig. Op het blik heb je meer ruime voor een mooi etiket. En tegenwoordig proef je geen verschil meer tussen fles of blik. De Almost Famous van BrewDog wordt afgevuld in een 440 ml. blik. Dus net iets langer genieten. Een van de speerpunten van BrewDog zijn hun bars wereldwijd. Met binnenkort een vestiging in Amsterdam. Bij Almost Famous is grapefruit de rode draad. Grapefruit kleur, Citrus geur, en een grapefruit bittere smaak. A Blockbuster of a Brew.

Almost Famous | BrewDog

New Engeland

Almost Famous | BrewDogNa twee biercolumns over Duits bier, die ik gekocht had bij Die Bierothek in Essen (DE), werd het weer tijd voor een bier uit het verjaardags bierpakket. Eén van het biertype New England IPA uit een 440 ml. blik. New Engeland is een regio in het noordoosten van de Verenigde Staten. Deze regio omvat de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. De traditionele IPA’s kunnen bitter zijn. Daarentegn zijn NEIPA’s voornamelijk fruitig en zacht. De meest gangbare inhoudsmaten voor bier zijn 33 cl., 50 cl. en 75 cl. Voor één persoon gaat 50 cl. ook nog wel, het is slechts twee glazen. Maar nieuw bij blik is de variant 440 ml. De inhoud 50 cl. en 75 cl. is perfect om te delen. Dan is 440 ml. een ideale maat om net iets langer te genieten.

Binnenkort zelfs in Amsterdam

Almost Famous | BrewDogBier in blik is met een flinke opmars bezig. Ik persoonlijk vind het prima. Meer ruimte voor een mooi etiket en net iets langer genieten met een blik van 440 ml. Het verschil proef je niet meer tussen fles en blik. Er zijn steeds meer brouwerijen die ook op blik afvullen. Brouwerij BrewDog vult alleen nog maar af op blik (330 ml. of 440 ml.). Hun bierstijlen bestaan voornamelijk uit IPA’s. Heel bitter gehopte bieren tot en met fruitige gehopte bieren. Eén van hun speerpunten is hun bars wereldwijd. Binnenkort, herfst 2023, zelfs één in Amsterdam. Op de voormalige plek van Little Delirium Café (bij gebrek aan personeel door de coronacrisis gesloten), de dochter van het Delirium Café tegenover het Concertgebouw aan het IJ en het Bimhuis. Dat wordt genieten van BrewDog bieren op deze toplocatie. Noordzijde Centraal Station.Almost Famous | BrewDog

Grapefruit

Almost Famous, New England IPA, van brouwerij BrewDog laat zich kenmerken door de volgende steekwoorden, Hazy | Hoppy | Fruity | Citrussy | Juicy (vermeld op het 440 ml. blik met alc. 6,8% vol.). De rode raad waar ik op uit kwam is grapefruit. Zachtgele grapefruit kleur waarbij de koolzuurbellen tegen het glas plakte en even later weg waren. Volle witte schuimlaag die overging in pluizig. Een sterke Citrus walm steeg op uit het glas. Volle plakkende Citrus smaak die overging in een grapefruit bitterheid. Wel een aparte bijsmaak. Wellicht veroorzaak door de combinatie van gemoute gerst, geroosterde tarwe en gemoute haver? Na elke slok werd het wel steeds lekkerder. De afdronk is bitter die langzaam toeneemt, blijft plakken aan het verhemelte en een prikkeling achter laat in de keel. A Blockbuster of a Brew zo vermeld het blik.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *