BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Martha Brown Eyes

Prik & Trik, met 91 vestigingen, de bierspeciaalzaak van België. Martha Sexy Blond en Martha Brown Eyes heb ik daar gekocht. Na De Eigenzinnige Elisabeth tripel op zaterdag, was het logische gevolg op zondag een Martha Brown Eyes quadrupel. Eerst zwart, maar toen het zonlicht er doorheen scheen kwam de ware aard naar boven, bruinrood. Complex, koffiebitter en karamel zoet. Beige robuuste schuimlaag. Sexy, Grazy, Wild, Happy, Busy, Tough! Een echte quadrupel die met aandacht en geduld gedronken mag worden!

Martha Brown Eyes | The Brew Society

Wat was dat weer genieten!

Martha Brown Eyes | The Brew SocietyPrik & Trik is niet alleen een bierspeciaalzaak, behalve bier verkopen ze nog veel meer alcoholische dranken en ook water. Met 91 winkels een van de grootste drankhandel in België. Het was de Prik & Trik in Maasmechelen, niet te verwarren met Mechelen, waar ik de Martha Brown Eyes heb gekocht. Even naar de outlet in Maasmechelen, bezoek aan Prik & Trik en daarna zo snel mogelijk naar Maastricht. En daar gebeurt het allemaal, te lezen in mijn biercolumns over: Bitter Sweet Symphony en De Eigenzinnige Elisabeth. De laats genoemde heb ik gisteren gedronken, een tripel. Al vaker gememoreerd, na de tripel komt de quadrupel. Vandaar de Martha Brown Eyes quadrupel, met daarbij de overheerlijke stevige Hollandse blauwaderkaas. Wat was dat weer genieten!

Compleet uitgerust laboratorium

The Brew Society is Martha Brown Eyes | The Brew Societyeen brouwerij uit Kortrijk te België. Het brouwproces is duurzaam en ecologisch door hun zonnepanelen en waterzuiveringsysteem. De totale oppervlakte bedraagt 13.000 m2. Ze hebben een nieuwe brouwinstallatie van Braukon. Een moderne Krones afvullijn voor flessen, blikken en vaten. Duitse inox vergistingtanks met een capaciteit van 50.000 hl per jaar uit te breiden tot 100.000 per jaar. Een Fine dosing Hopgun voor dry-hopping. Voorraadmagazijn dat accijnsvrij is. En tot slot een eigen compleet uitgerust laboratorium. Dit alles resulteert in een drietal assortimenten: De Martha bieren, de Zeven Zonden en de Sour Ales. Allemaal stuk voor stuk uitstekende bieren die al diverse keren in de prijzen zijn gevallen bij onder andere de World Beer Awards en de Brussel Beer Challenge.

Een echte quadrupel

Zoals het hoort bij een quadrupel Martha Brown Eyes | The Brew Societywas de eerste kleur indicatie bij de Martha Brown Eyes zwart, totdat ik het glas in het zonlicht hielt en de ware kleur tevoorschijn kwam, licht bruinrood. Mooi afgewerkt met een robuuste beige schuimlaag. Karamel zoet, fruitige en (gebande) mout geur. Volle complexe smaak, zoet van de karamel en ook meteen koffiebitter. Drop smaak. Lichte koolzuur bruising. Deze wordt steeds minder als je de slok lang in de mond houdt en het bier steeds lekkerder. Prikkelende bitterheid in de nasmaak met een vleugje zoet. Blijft lang plakken in de hele mond. Een echte quadrupel die met aandacht en geduld gedronken mag worden! “Er is altijd een Martha die bij ons humeur past, omdat in ieder van ons een Martha schuilt. Sexy, Grazy, Wild, Happy, Busy, Tough!

The Brew Society | Martha Brown Eyes | Quadrupel | Belgian Specialty Beer | Donker bier | Fles 33 cl. | Alc. 12% vol. | Temperatuur 8-10 ºC | Houdbaar 3 jaar | Water, gerstemout, hop en gist | Sexy, Grazy, Wild, Happy, Busy, tough!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Martha Brown Eyes”