Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Bitter Sweet Symphony

Antwerpen was het plan, maar het werd Maasmechelen Village. En laat dit nu vlakbij Maastricht liggen. Dan moeten wij wel slapen in het NH Hotel, eten bij Luster aan het Vrijthof en een bezoek brengen aan Stadsbrouwerij Maastricht. Zo kwam ik dan ook thuis met onder andere Bitter Sweet Symphony, een American Barle Wine en het bijbehorende glas van Stadsbrouwerij Maastricht. De zoetheid van dit bier komt stevig binnen, maar wordt weer in balans gebracht door een fijne bitterheid. Je kan niet Maastricht bezocht hebben zonder een bezoek te brengen aan de Stadsbrouwerij Maastricht.

Bitter Sweet Symphony | Stadsbrouwerij Maastricht

Prik & TikBitter Sweet Symphony | Stadsbrouwerij Maastricht

Eerst zouden wij, mijn vrouw, ik en vrienden, naar Antwerpen gaan. Altijd gezellig en lekker bier (onder andere de beroemde Bolleke De Koninck). Maar dat plan werd opeens gewijzigd naar Maasmechelen Village. Een outlet zoals er vele zijn. Het was één lange straat. Eén keer heen en één keer teruggelopen. De bekende winkels. Toch bij La Coste nog een paar mooie bruine sneakers kunnen scoren. Daarna nog bier inkopen gedaan bij Prik & Tik in Maasmechelen. Mooie bieren gekocht tegen een zeer schappelijke prijs. Negen bieren voor slechts € 18,00! Na dit bliksem bezoek aan België vervolgende wij onze reis naar Maastricht. Dat licht vlakbij. Heerlijk overnacht in het NH Hotel, lekker gegeten bij Luster aan het Vrijthof en de avond afgesloten met een bezoek aan de Stadsbrouwerij Maastricht.

Brouwerij De Ridder

Bitter Sweet Symphony | Stadsbrouwerij MaastrichtEn wat voor een bezoek! Eerst genoten van De Eigenzinnige Elisabeth tripel, gevolgd door de nog aangenamere Bitter Sweet Symphony een American Barley Wine. Aangevuld met een broodplank (kruidenboter | tapenade | aioli) en chicken strips (chilisaus). Het was heerlijk en gezellig druk. De Stadsbrouwerij Maastricht is prachtig gelegen met uitzicht over de Maas en op de bekende Sint Servaasbrug. Deze brug zie je ook terug in hun logo van vier halve cirkels (bogen), op het etiket van de fles en het prachtige Teku glas. Onvermijdelijk dat ik van beide bieren één fles moest meenemen en natuurlijk het bijbehorende glas. Vroeger was het brouwerij De Ridder. Deze naam staat nog prominent op het dak van de brouwerij. Kan me nog herinneren dat ik vroeger Ridder pils gedronken heb. Je kan een rondleiding doen bij de Stadsbrouwerij die bestaat uit een welkomstdrankje, rondleiding door de microbrouwerij en een bierpakket inclusief 3 bieren.Bitter Sweet Symphony | Stadsbrouwerij Maastricht

Komt de zoetheid stevig binnen

Het prachtige Teku glas vulde zich met een mooie koperbruine heldere vloeistof met daarbovenop een volle stevige beige schuimlaag die vier overeind bleef staan. Zowel bij het aroma als de eerste slok komt de zoetheid stevig binnen. Gevolgd door een prikkelende bitterheid. Het koolzuurgehalte is rustig. Ook bij de afdronk een stevige zoetheid die eveneens eindigde in een prikkelende bitterheid die langzaam wegvloeide. De zoete smaak en de 10,5% alc. vol. vragen om een rustig tempo van drinken. Op de fles staat het mooi beschreven: “Balans, dat is waar het volgens ons om draait bij het brouwen van bieren. In de eerste dronk komt dit bier goed zoet binnen, maar wordt binnen enkele ogenblikken gebalanceerd door een stevig hopbitter”. Dit bier is vernoemd naar het lied ‘Bitter Sweet Symphony’ van de Engelse rock band The Verve. Je kan niet Maastricht bezocht hebben zonder een bezoek te brengen aan de Stadsbrouwerij Maastricht.

Stadsbrouwerij Maastricht | Bitter Sweet Symphony | American Barley Wine | Alc. 10,5% vol. | Fles 33 cl | Bewaren tussen 4-6 ºC | Water, gerstemout, suiker, hop en gist

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Bitter Sweet Symphony”