BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Moray IPA

Het derde bier alweer van brouwerij Stadshaven uit Rotterdam. Aldi blijft verrassen. Nu weer twee bieren van brouwerij Stadshaven in de schappen. Red Ale met limoen en lychee en Moray IPA met carambola en tangerine. Eerder al diverse keren de Prinha tripel gedronken bij de Bierfabriek. Na de opening in juli 2021 is deze brouwerij in een rap tempo uitgegroeid tot de een na grootste craftbier brouwerij van Nederland. Moray IPA is een heerlijk dorstlessend bier bij temperaturen van rond de 30 graden.

Moray iPA | Stadshaven Brouwerij

Twee bijzondere ingrediënten

Moray IPA | Stadshaven brouwerijAldi doet toch elke keer weer verrassen. Mijn vrouw was zo aardig om via whatsapp een foto te sturen met twee verschillende bieren. “Moet ik deze voor je kopen?”, vroeg mijn vrouw. Ik had goede ervaring met de Piranha tripel en wij kregen bezoek op zaterdag. Dus ik zei, “Ja graag, van elk twee. Twee Red Ale en twee Moray IPA van Stadshaven brouwerij uit Rotterdam. Alle drie de bieren worden gebrouwen met twee bijzondere ingrediënten, Bij de Piranha tripel: kumquats (aanduiding voor een bepaalde plantensoort van het geslacht citrus) en mango. Bij Red Ale: limoen en lychee. En bij Moray IPA: carambola (ook wel sterfruit genoemd) en tangerine (een soort mandarijn). Dit vraagt om een bezoek aan brouwerij Stadshaven, Galileistraat 24 te Rotterdam.

Moray IPA | Stadshaven brouwerijStadshaven brouwerij

We’re the fearless brewers, (we zijn onverschrokken brouwers), staat er pontificaal op hun website. Het is een hypermoderne brouwerij met een gastropub aan het waterfront en onverschrokken bieren waar elke keer twee bijzondere vitaminerijke ingrediënten aan zijn toegevoegd. Na de opening in juli 2021 groeide deze brouwerij in een rap tempo uit tot de een na grootste craftbier brouwerij van Nederland. In een voormalig fruitpakhuis van 100 jaar oud met meer dan 5000 vierkante meter wordt jaarlijks 2 miljoen liter bier afgevuld op fles, bik en vat. Gelegen in het Rotterdamse Merwevierhavengebied (M4H). Een toplocatie voor lekkere bieren (met prachtige etiketten op de fles), onder andere blond, tripel, wit en bock en culinaire creaties, lunch, diner en snacks.Moray IPA | Stadshaven brouwerij

Gebrouwen met carambola en tangerine

Bij Moray IPA komt de bitterheid tot volle wasdom in de afdronk. In eerste instantie matigde dit mij in snelheid van drinken. Maar de bitterheid werd steeds toegankelijker en ging ik toch weer sneller degusteren. Fruitige tonen van de carambola (ook wel sterfruit genoemd) en tangerine (een soort mandarijn) en mout licht op de achtergrond. Fris fruitige smaak, weinig koolzuur en een licht bittere ondertoon van de hop. Een oranje bruine licht wazige kleur. Schuimlaag vol, of white licht beige. Op de fles staan de volgende teksten (in het Engels): ‘Onverschrokken gebrouwen met carambola en tangerine’ | ‘Verover de carambola en tangerine in deze hoppige IPA’ | 'De golven trotseren om alleen het beste te brouwen’ | ‘Onbevreesd op jacht naar de vrucht die in hun bier zit’. Kortom een heerlijk dorstlessend bier bij temperaturen van rond de 30 graden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Moray IPA”