BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Poesiat & Kater

Zeer smaakvolle bieren. Uiteenlopende versnaperingen van goede kwaliteit. Sfeervol, druk maar gezellig druk en goed bereikbaar. Maakt deze brouwerij een uitstekende plek voor een avond bieren met het een groep bierliefhebbers bestaande uit ex-collega’s. Poesiat & Kater, Polderweg Amsterdam, vlakbij het Muiderpoort station.

Brouwerij Poesiat & Kater

Timmerman en metselaar

De naam van de brouwerij is ontleent aan de belangrijkste werklieden van de Van Vollenhoven brouwerij, Bart Poesiat ( meester-timmerman ) en Klaas Kater ( meester-metselaar ). Brouwerij Poesiat & KaterDe oprichters van de brouwerij zijn Dafne van den Boom en Jorn Stouten. Met zo’n naam moet je haast wel in de bierwereld terechtkomen. Hun gezamenlijke passie voor bier en lekker eten leidde tot deze brouwerij op een mooie plek. De brouwerij brouwt weer de Van Vollenhoven bieren volgens origineel recept. Waaronder het bekende Van Vollenhovens Extra Stout. Ook diverse bieren onder de eigen naam. Poesiat & Kater is een verrijking voor het uitgaansleven en de horeca in Amsterdam Oost.


Bestaande uit ex-collega’s

Regelmatig ga ik met een groep bierliefhebbers ( bestaande uit ex-collega’s uit de tijd bij de bank of met een aantal vrienden ) een avond heerlijk bier drinken met eten erbij. Meestal probeer ik dan een locatie uit te zoeken waar we nog niet zijn geweest. Die voor eenieder makkelijk te bereiken is en waar de nodige bieren van de tap zijn te verkrijgen. Brouwerij Poesiat & Kater is zo’n locatie. Groot terras, binnen grote ruimte vol met tafels en stoelen en zicht op de brouwketels via een glazen wand. Per trein te bereiken via het Muiderpoort station. Vanaf het station hooguit vijf minuten lopen. We zouden met zijn zessen gaan, maar twee haakte op het laatste moment af. Maar dit mocht de pret niet drukken. Het bier vloeide rijkelijk en de versnaperingen smaakte uitstekend.


Kaintz Tripel

Het bier drinken was op een vrijdag na werktijd. Het was al donker buiten. Binnen was een tafel voor zes gereserveerd. Drie biergenootschap leden waren al aan het drinken. Een IPA van Poesiat & Kater was hun eerste keus. Ik koos voor hetzelfde. Een mooie IPA, niet te bitter en dronk makkelijk weg. Intussen was de eerste broodnodige voeding gearriveerd in de vorm van een plank met nacho’s, guacamole en kaas. Brouwerij Poesiat & KaterToen ik koos voor de Kaintz Tripel van Poesiat & Kater was dit een schot in de roos. Wat een mooie tripel; vol, vettig en kruidig van smaak. Met begeleiding van een kleine hamburger was de smaaksensatie compleet. Na nog een aantal bieren ( meestal een paar te veel ) gingen we voldaan richting huis. Gauw maar weer een keer langs gaan als de zon schijnt.

Buiten op het terras

De zondag daarna meteen daad bij het wordt gevoegd. Ik had nog geen foto's genomen en het weer was uitstekend. Genoeg redenen om nogmaals te gaan. Gefotografeerd. Weer genoten van de heerlijke bieren. Hummus op een bruine baguette. Buiten op het terras lekker lui op een bank en niet in de felle zon. Voor herhaling vatbaar.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *