Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Scheepstimmerman

Een bezoek aan mijn favoriete Mitra in Almere Buiten bracht mij thuis met een nieuwe voorraad bier. Onder andere één fles De Magistraat Blond en twee flessen De Magistraat Tripel. De slogan van brouwerij De Magistraat is: “Brouwen is ons ding, bier is ons water!” Volgens hun lijkt het maken van bier het meeste op koken. Hun Scheepstimmerman tripel heeft aroma’s van banaan, steenfruit en witte peper. Ik kwam uit op een bier dat nijgt naar een bier dat is gerijpt op eikenhouten vaten. “Want, als jij de kunst van het genieten verstaat, dan lééf je het leven!”

Scheepstimmerman | Brouwerij De Magistraat

ScheepstimmermanScheepstimmerman | Brouwerij De Magistraat

Na de Duboyse Blonde was het wel tijd voor wat anders en lekkerders. Het was weekend, dus bieravond, meer dan één was het logische gevolg. Na blond komt tripel. Sowieso één van mijn favoriete biertypes. Ik koos niet voor de tripel van Stadsbrouwerij Maastricht, daar had ik vrijdag al de American Barley Wine van gedronken. Maar voor de Scheepstimmerman. Een tripel van brouwerij De Magistraat. Ik zag deze brouwerij langskomen op Instagram en sindsdien volg ik hun. Dit maakt mij nieuwsgierig. Een bezoek aan mijn favoriete Mitra in Almere Buiten, na een wandeling van 45 minuten, bracht mij thuis met een nieuwe voorraad bieren. Waar onder één blond en twee tripels van De Magistraat. Hun blond bier was mij al heel goed bevallen. Tripel vind ik de signatuur van een brouwerij. Altijd verrassend van smaak en kleur.

Scheepstimmerman | Brouwerij De MagistraatDe lekkerste bieren maken

De slogan van de brouwerij De Magistraat is: “Brouwen is ons ding, bier is ons water!” De oprichters Hans Anton & Clement Verschoor maken bieren die ze zelf lekker vinden. Volgens hen lijkt het maken van bier het meeste op koken. Je moet kennis hebben van de ingrediënten en van het proces. Als je dan alles volgens het recept samenvoegt en de juiste stappen volgt heb je bier. Of het lekker is vind je daarna pas uit. Maar zij doen dat al helemaal aan het begin van het proces. Keuzes maken in de juiste mouten, hop en gist. De lekkerste beieren maken en blijven ontwikkelen doen ze door te combineren en veel proeven en aanpassen. Wat zit er eigenlijk in? Veel water, vers kraanwater uit Almkerk. Mout, voor lichte bieren kort en donkere bieren lang verwarmen. Hop. Gist. Kruiden. Koolzuur, gist zet suikers om in alcohol en koolzuur, medebepalend voor de smaak.

Leef het leven

Scheepstimmerman | Brouwerij De MagistraatMooie beschreven staat het op de fles:
“Onze Scheepstimmerman is een karakteristieke tripel. Hij heeft aroma’s van banaan, steenfruit en witte peper. Zijn lichte bitterheid combineert fijn met de zoetheid van de mout. De milde body en mooie koolzuurprikkeling maken dit bier goed doordrinkbaar."
“Aan tafel is dit bier een allemansvriend, maar we kunnen hem zeker aanbevelen bij pittig (Oosterse) gerechten.”
Ik kwam uit op een goudblond bier. Volle licht gebroken witte schuimlaag die overging in licht pluizig. Vrij vlak aroma met alcoholische tonen en mout tonen. Volle romige smaak met hier ook weer een alcoholisch gevoel, Het nijgt naar de smaak van een bier gerijpt op eikenhouten vaten. Licht zoet en licht bitter. Een korte droge en voornamelijk bittere afdronk met een licht alcoholisch einde.

“Het leven is een aaneenschakeling van momenten. Met dit bier kun jij ook je moment pakken en ervan genieten. Want, als jij de kunst van het genieten verstaat, dan lééf je het leven!”

Brouwerij De Magistraat | Almkerk | Scheepstimmerman | Belgian Tripel | Alc. 8,8% vol. | Fles 33 cl | Drinktemperatuur 10 ºC | Water, gerst, suiker, hop en gist

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Scheepstimmerman”