BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Hazy Sunrise

Naar aanleiding van het lezen van het bierboek 'BierWijzer' heb ik een uitgebreide lijst samengesteld van bieren die ik nog niet heb gedronken. Hazy Sunrise is er één van. Hop in optima forma en dan voornamelijk de fruitige kant. Gebrouwen door Kees Bubberman, bekend als brouwer bij Emelissen en sinds 2015 van brouwerij Kees.

Hazy Sunrise brouwerij Kees

Online bier bestellen

Het lezen van een bierboek geeft inspiratie en dorst. Logisch gevolg is een bestelling van bieren die ik nog niet heb gedronken. Mijn eerste online bierbestelling, bij de Mitra. De keuzes waren gemaakt aan de hand van het bierboek 'BierWijzer' geschreven door Marco Philipsen en Rick Kempen. Leuke verhalen, grappige weetjes en inspirerende proefnotities. Mongozo Pilsener, Feeks Blond, Bird of Prey, Guinness Nitro IPA, Old Speckled Hen, Zundert 10, Ommegang Blond en de Hazy Sunrise. Hazy Sunrise brouwerij KeesVan elk twee. De tweede keer proef je toch altijd net wat anders. De service bij de Mitra was top. Ommegang Blond was niet op voorraad. Keurig een mail ontvangen met twee keuzen, geld terug of tegoedbon. Ik koos voor het laatste. De kans is vrij groot dat ik nog een keer ga bestellen bij de Mitra.

Vierde beste brouwerij van de wereld

Hazy Sunrise van brouwerij Kees was mijn eerste keus. Gebrouwen door Kees Bubberman, pure & craft, bekend als brouwer bij Emelisse in het Zeeuwse Kamperland. Na een aantal jaren werd het tijd om zelfstandig verder te gaan. In 2015 richtte hij brouwerij Kees op. En met succes. Bijna een jaar later werd hij al verkozen tot vierde beste brouwer van de wereld. Vanaf begin 2018 vult hij zijn bieren alleen nog maar af in blik. Bestand tegen de grootste vijanden van bier: licht, lucht, warmte en tijd. Saaie of matig gebrouwen bieren zijn er genoeg vindt Kees Bubberman. Daarom brouwt hij toegankelijke bieren met een twist. Biertypes zoals, Barly Wine, Porter, Blond, IPA's, Double IPA, Stout en nog veel meer. Als de Hazy Sunrise een voorbode is voor de kwaliteit en de bijzonderheid van de andere bieren, belooft dat veel goeds.

Hazy Sunrise brouwerij KeesKlikk, pssst, baf in je gezicht

Een blik met felle kleuren van 330ml stond voor mijn neus. 7,1% alcohol volume stond erop. Gebrouwen met; water, gerstemout ( Pale Ale mout en tarwe haver ), hop ( Citra, Mosaic en Loral ) en gist. Klik, tsss, baf in je gezicht. Meteen een walm van fruit stijgt op uit het blik. Tijdens het fotograferen bleef het mijn neus prikkelen. Een niet heldere kleur geel, gelijk aan de schil van een grapefruit, vulde het glas. Bovenop een volle witte schuimkraag. Wit zoals het vruchtvlees van grapefruit. Tonen van fruit, grapefruit, overheersen in het aroma en de volle smaak. Als de slok is verdwenen blijft een te verwaarlozen bitterheid en lichte prikkeling achter. De verleiding is groot om het te drinken als limonade. Maar kalmte is gewenst bij 7,1% alcohol volume. Hazy Sunrise is absoluut een onderscheidend bier. Vitaminen met alcohol. Fruit, fruiter, fruitigst !

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *