BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Caramel Fudge Stout

Meesterbrouwer Kees Bubberman brouwt verrassende bieren met gedurfde smaken. Caramel Fudge Stout is een van die bieren. Karamel en chocolade voeren de boventoon. Vlak voor onze vakantie naar Indonesië gekocht bij Albert Heijn. Na thuiskomst bier meteen in onze nieuwe klimaatkoelkast gelegd. Zwart is de kleur van het bier, maar dan ook echt zwart.

Caramel Fudge Stout - Brouwerij Kees

Caramel Fudge Stout - Brouwerij KeesMet Bintang pils is niks mis mee

Vlak voor onze vakantie naar Indonesië nog wat bier aangeschaft bij Albert Heijn. Het is toch wel fijn als ik van vakantie terugkom meteen een lekker bier kan drinken. Onder andere Ketelbink Session IPA van brouwerij Homeland en Caramel Fudge Stout van brouwerij Kees. De vakantie naar Indonesië kan ik in één woord samenvatten: ‘vermoeiend’. Verkouden heen en verkouden terug. Desalniettemin hebben wij enorm genoten. In Indonesië drink ik alleen maar Bintang en af en toe een cocktail. En de koffie (espresso) op Bali is altijd goed en lekker. Met Bintang pils is niks mis mee. Uitstekende dorstlesser bij temperaturen van rond de 30 graden. Als eerste de Ketelbink van brouwerij Homeland gedronken. Fris fruitig bier laag in alcohol (3,5%). Een paar dagen later het zwaardere werk. Caramel Fudge Stout van 11,5% alc. vol. van Brouwerij Kees.

Brouwerij Kees heeft verschillende bierlijnenCaramel Fudge Stout - Brouwerij Kees

Kees Bubberman van brouwerij Kees brouwt verrassende bieren met gedurfde smaken. De bieren zijn van de best mogelijke en constante kwaliteit. Deze bieren vragen dan ook om een correcte behandeling. De Caramel Fudge Stout bij thuiskomst meteen in de nieuwe klimaatkoelkast gelegd om het bier op de juiste temperatuur te krijgen. Zo komen de smaken tot volle ontplooiing. Het avontuur van Kees Bubberman begon in 2015 toen hij brouwerij Kees opgerichte in zijn thuisstad Middelburg. Hij heeft het brouwen thuis en bij brouwerij Emelisse geleerd en met veel succes. Sinds 2018 vult hij al zijn bieren af in blik. Brouwerij Kees heeft verschillende bierlijnen: Corre Range, One-Off’s Series, Barrel Project Caramel Fudge Stout - Brouwerij KeesSeries en Brewed With Friends.

In Kees You’re Thirsty

Dit bier ruikt en smaakt precies zoals in de naam beschreven. Karamel zoet met een chocolade bitterheid van de toegevoegde chocolade. De kleur van het bier is zwart, maar dan ook echt zwart. Toen ik het bier tegen het kunstlicht aanhield bleef het zwart. Alleen aan de randen van het glas een lichte verkleuring. Een mooie volle mokka kleurige schuimlaag. Deze bleef niet al te lang staan. De smaken karamel en chocolade en het alcohol volume van 11,5% dwongen mij om langzaam te drinken. Na elke slok eerst de smaken en het alcoholische mondgevoel laten verdwijnen. Afdronk bitter van de chocolade met een zweem van zoet. De blokjes boeren Jaap kaas smaakten er uitstekend bij. Op het blik staat: ‘In Kees You’re Thirsty’. Bij dit bier zou ik het toch maar bij één laten omdat de karamel en chocolade wel heel nadrukkelijk aanwezig zijn. Ik adviseer te kiezen voor een van de andere bieren van brouwerij Kees om de dorst te lessen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *