BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

CYPMT Coaxial Ratchet Crimp Pliers

Het is een tweede natuur geworden om te kijken of er een biercafé, bierbrouwerij of bierwinkel is als ik met mijn vrouw naar een andere stad ga. De CYPMT Coaxial Ratchet Crimp Pliers NEIPA heb ik gekocht bij bierwinkel HOP in Amersfoort. NEIPA betekend New England India Pale Ale. Het heeft een sterk fruitige Citrus grapefruit geur en de fruitige smaak van de gekozen hopsoort.
Could You Pass Me The Coaxial Ratchet Crimp Pliers NEIPA - Moersleutel Beer Engineers

Could You Pass Me The Coaxial Ratchet Crimp Pliers NEIPA - Moersleutel Beer EngineersHet is een tweede natuur

Niet alleen de Mitra in Almere Buiten heeft een schap met een uitgebreid aanbod aan Moersleutel bieren. De bierwinkel Hop heeft ook een plank vol met blikken van Moersleutel Beer Engineers. Na de NEDIPA nu gekozen voor de NEIPA. Het is een tweede natuur geworden om op internet te kijken of er een biercafé, bierbrouwerij of bierwinkel is als mijn vrouw en ik een stad gaan bezoeken voor één of meerdere dagen. Dat wil niet zeggen dat we dan één van de drie bezoeken. Maar bier drinken doe ik altijd wel. Bij een bezoek aan Amersfoort had ik van tevoren gezien dat er bierwinkel is. Bierwinkel Hop. Per toeval liepen wij daarlangs toen we weer richting station gingen. Dan kan ik natuurlijk niet doorlopen en met legen handen naar huis gaan. Eén van de bieren die ik daar gekocht heb is: Could You Pass Me The Coaxial Ratchet Crimp Pliers NEIPA.

Het zijn net maaltijden

Could You Pass Me The Coaxial Ratchet Crimp Pliers NEIPA - Moersleutel Beer EngineersBij Moersleutel Beer Engineers is het meer, meer en meer. Meer naam, (lange biernamen), meer ingrediënten, meer bier (groter blik). Voor een biercolumn lastig zo’n lange naam (afkorten dan maar?), maar het dekt wel de lading. Meer ingrediënten leidt niet automatisch tot een explosie aan smaken. De bieren blijven mooi in balans. Het kost een beetje, maar dan heb je wel meer bier. Namelijk een blik van 44 cl. Dus extra lang genieten. Vooral bij de donkere zwaardere bieren. Het zijn net maaltijden. Ik ben zo een paar uur bezig om één blink te drinken. Eigenlijk kan er nog één meer aan toegevoegd worden. Meer bierplezier. Houdt er wel rekening mee dat de meeste batches slechts eenmalig worden gebrouwen. Op is Could You Pass Me The Coaxial Ratchet Crimp Pliers NEIPA - Moersleutel Beer Engineersop.

NEIPA

Zoals eerder beschreven in een eerdere biercolumn zijn er diverse varianten van de IPA (India Pale Ale). NEIPA staan dan voor New England IPA. Het heeft een alcoholpercentage van 5% tot 7%. En fruittonen van tropisch fruit tot steenfruit veroorzaakt door de gebruikte hopsoorten. Bij de CYPMT Coaxial Ratchet Crimp Pliers komt dit tot uiting in de sterke fruitige Citrus grapefruit geur en de Citrus bittere volle smaak. Deze Citrus bitterheid komt volledig tot zijn recht in de afdronk. Het bier blijft plakken in de mond. Deze NEIPA heeft een alcohol volume van 7%. Dit jaar meer elektriserend en met een verrassing en prikkeling op de tong en tropische smaken. Een ander gereedschap. Coaxial Krimptang met ratel voor geïsoleerde kabelschoen is de vertaling van de biernaam.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *