BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Clamp Voltage Meter NEDIPA

Dit keer eentje uit de IPA serie van de Moersleutel brouwerij gedonken. Nieuwsgierig of deze ook bomvol smaken zit net zo als de vorige bieren van de Moersleutel Craft Brewery te Alkmaar die ik heb gedronken. De namen van de biertypes worden steeds langer, IPA, DIPA, NEIPA en NEDIPA. Double IPA betekent meer hop en hoger in alcoholpercentage. Beide hebben bij dit bier niet de overhand, subtiel bitter en de 8% deed mijn niet langzamer gaan drinken.

Clamp Voltage Meter NEDIPA - Moersleutel Beer Engineers

Clamp Voltage Meter NEDIPA - Moersleutel Beer EngineersEentje uit de IPA serie

Mijn enthousiasme over de Moersleutelbieren heb ik al uitvoerig beschreven in mijn biercolumns: ‘Motor Oil RIS’ en ‘Motor Oil Double RIS’. Dit keer een ander biertype van de Moersleutel, eentje uit de IPA serie gedonken. Clamp Voltage Meter NEDIPA. Nieuwsgierig of deze ook net zo bomvol smaken zit. Het was afgelopen zondag, zonnig en warm, toen mijn vrouw en ik gingen lunchen in de stad (Almere). Heerlijk gegeten, Poké Bowl tonijn. Daarna weer naar huis en thuis was het alweer tijd voor bierdrinken. Eerst de bekende fotosessie, blik fotograferen, blik en leeg glas fotograferen en blik met vol glas fotograferen. Met de Nikon DSLR camera en mijn mobiel. Tot nu toe voldeed het Wispe glas uitstekend, heeft namelijk dezelfde vorm als het Moersleutelglas. Toch maar binnen kort het Moersleutelglas aanschaffen, zal zeker vaker bier drinken van de Moersleutel en maakt het plaatje compleet.

NEDIPA

Een ex-collega uit het biergenootschap formuleerde het mooi nadat ik een foto van deze NEDIPA had Clamp Voltage Meter NEDIPA - Moersleutel Beer Engineersgestuurd via Whatsapp: “De namen worden steeds langer”. Daar heeft de Moersleutel brouwerij sowieso een handje van om lange namen te bedenken. Maar hier gaat het om de naam van het biertype. Eerste was het IPA, toen DIPA, daarna NEIPA en nu NEDIPA. Wat volgt? NEDIPA betekent: ‘New England Double Indian Pale Ale’. New England IPA is een variant op de IPA, die vanwege zijn zachte en fruitige karakter en subtiele bitterheid erg populair is. De New England Double IPA is een versie van de New Engeland IPA. Er wordt meer hop gebruikt en het alcoholpercentage is hoger. New England is een ongefilterde IPA een stijl die komt uit het Amerikaanse Vermont in de regio New England. Vandaar de naam.

Beter geformuleerd, licht en soepel

Clamp Voltage Meter NEDIPA - Moersleutel Beer EngineersIk zal het meteen maar verklappen, nee de Clamp Voltage Meter NEDIPA zit niet bomvol smaken zoals de voorgaande bieren die ik van de Moersleutel heb gedronken. Niet onlogisch, er zijn veel minder ingrediënten gebruikt en het is een andere bierstijl (NEDIPA en geen RIS). Maar dat neemt niet weg dat dit weer een prima bier is die ook weer volledig in balans is. Volle witte schuimlaag bovenop de troebel geel blonde kleur. Sterke hop en citrus geur. Licht waterig, of beter geformuleerd, licht en soepel van smaak. Citrus (grapefruit) bitter. Mooie fruitige afdronk waarbij het citrus bitter lekker lang blijft doorgaan. Een fris en fruitig bier. Die ondanks de Double IPA subtiel in bitterheid blijft en zelfs met de 8% alc. vol. mij niet langzamer deed drinken. Meer lezen over de Clamp Voltage Meter bieren en de andere bieren van de IPA serie? Bezoek: moersleutel.com/could-you-pass-me-the.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *