BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

De Dorstige Lambertus

Ons 12,5 jarig huwelijk hebben mijn vrouw en ik gevierd met een drie daagse trip naar Maastricht. Heel veel gelopen. Winkel in winkel uit. Fantastisch lekker gegeten op onze trouwdag. Heerlijke bieren gedronken. Uitstekend hotel met een perfecte verbinding per bus naar het centrum en terug. En ook nog een bezoek aan de Stadsbrouwerij van Maastricht. Op het terras van de brouwerij een mooie tripel gedronken.

Stadsbrouwerij Maastricht - De Dorstige Lambertus

Restaurant 55

Maastricht - Reastaurant LuserOp 8 juli 2021 waren mijn vrouw en ik 12,5 jaar getrouwd. Dit konden wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Voor Maastricht - Restaurant 55deze speciale gelegenheid kozen wij voor drie dagen Maastricht. Gelogeerd in het NH Hotel buiten het centrum. Bij aankomst op het station gelopen naar het hotel. Ongeveer 35 minuten. Daarna alleen nog maar de bus genomen. Prima verbinding. De bus bracht ons vlakbij sterren restaurant Beluga Loves You. Niet naar binnen geweest. Via een loop- en fietsbrug kom je aan de overkant van de Maas en is het ongeveer vijf minuten lopen naar het centrum van Maastricht. Op onze trouwdag hebben wij op top niveau gegeten bij Restaurant 55 ( één Michelin ster in 2021 ). Ook bij Luster aan het Vrijthof een mooie presentatie en heerlijk gegeten. Op diverse locaties bieren gedronken: De Poshoorn, Café 't Pothuiske en Stadsbrouwerij Maastricht.

Brouwerij De Ridder

Stadsbrouwerij Maastricht - De Dorstige LambertusOp de laatste dag toch nog een bezoek gebracht aan de voormalige Ridder brouwerij. Nu Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Stadsbrouwerij MaastrichtIn 2021 werd de naam van de brouwerij veranderd in Stadsbrouwerij Maastricht om meer binding met de stad te krijgen. Brouwerij en proeflokaal zijn van elkaar gescheiden. Dus geen zicht op de brouwketels. Een rondleiding kan op afspraak. Op het terras van de brouwerij, afhankelijk van waar je zit, heb je mooi uitzicht op de Maas of op de brouwerij waar in rode letters de naam 'Brouwerij De Ridder' nog prominent op de voorgevel pronkt.

De Krachtige Victoria

Ik koos voor de tripel: 'De Krachtige Victoria'. Een uitstekende keus. Daar wilde ik een aantal flessen van meenemen. Helaas niet op voorraad in de bierwinkel aan de overkant van de straat. De brouwer zelf stond achter de toonbank. Ik vertelde nog dat wij uitstekend hadden gegeten in Restaurant 55. Waarop hij antwoorden: “Ik ben in gesprek met het restaurant voor een samenwerking.” Met twee flessen Blond en twee flessen Hoppy Blond kwam ik de winkel weer uitgelopen.

Stadsbrouwerij Maastricht - De Dorstige LambertusBedankt (Stadsbrouwerij) Maastricht

De Dorstige Lambertus, het blond bier van Stadsbrouwerij Maastricht, is vernoemd naar Lambertus een geboren Maastrichtenaar die volgens een legende al drie maanden na zijn geboorte kon praten. Hij werd later bisschop van Maastricht. In het stadsdeel Wyck staat zijn standbeeld op de Wilhelminasingel en zijn kerk aan het Emmaplein. Het is een fris doordrinkbaar bier met een kruidige ondertoon. Geel blond licht troebel bier met een witte schuimlaag vol koorzuurbellen. Mooi fruitig bouquet. Volle zoete licht bittere smaak met een bescheiden koolzuur prikkeling. Fijne lange afdronk, eerst zoet en eindigend in een lange bittere nasmaak. Bedankt (Stadsbrouwerij) Maastricht voor het verwennen van onze smaak papillen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *