BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Farmhouse Blond

Bier is avontuur! Staat er op de website van Rock City Brewery te Amersfoort. De standaard biertypes, blond, dubbel en tripel drink ik nog steeds met veel plezier. De Farmhouse blond is troebel en fris fruitig van smaak met een Citrus bitterheid. De brouwerij ligt niet in het centrum. Maar de eerste indruk geeft aan dat het de moeite waard is om een bezoek te brengen aan de Brewpup.
Farmhouse Blond - Rock City Brewery

De meest standaard biertypesFarmhouse Blond - Rock City Brewery

Een van de bieren die nog klaar stond om gedronken te worden was de Farmhouse blond van Rock City Brewery uit Amersfoort. Ook deze, zoals beschreven in mijn vorige biercolumn over de Vuurvogel tripel, gekocht bij bierwinkel HOP uit Amersfoort. De biertypes, blond, dubbel en tripel zijn wellicht de meest standaard biertypes, maar ik drink ze nog steeds met veel plezier. Vaak toegankelijk en makkelijk drinkbaar. In het geval van de Farmhouse blond zeker. Met 5% alcohol volume valt het onder de bierstijl licht blond. Ook hier weer de standaard ingrediënten gebruikt zoals: water, gerstemout, tarwemout, hop en gist met als extra gemoute haver en havervlokken. Op de fles staat: Extra blond | 33 cl. | Special Yeast | Vegan Friendly.

De KeistadFarmhouse Blond - Rock City Brewery

Prominent staat er op de website van Rock City Brewery: ‘Bier is avontuur!’ Ontdekken met lef en smaakvol genieten. De brouwerij bevindt zich in een industrieel pand in de Keistad van Nederland. De brouwerij beschikt ook over een brewpup. Afgaande op de foto’s ziet dat er gezellig uit en zal de sfeer goed zijn. De tapwand heeft 21 tapkranen. Naast het bierdrinken kan er ook heerlijk geluncht of gedineerd worden. Het mag geen verrassing zijn, maar ook deze brouwerij is begonnen met brouwen in eigen keuken. De naam Rock City verwijst natuurlijk naar de bijnaam van Amersfoort, de Keistad. Behalve de gangbare Farmhouse Blond - Rock City Brewerybiertypes brouwt de brouwerij ook regelmatig Limited Editions.

Troebel goudblond

Wat smaak en alcoholpercentage van 5% betreft is de Farmhouse blond een vlot drinkbaar bier. Bij het uitschenken ontstond er een sneeuwwitte schuimlaag op het bier die wel weer snel weg was. Daaronder een troebel goudblonde kleur. Een fris en fruitig bier. Vol mondgevoel door de gemoute haver en havervlokken denk ik. Citrus bitter en wellicht ook bitter door de nagisting in de fles. Toen ik de fles helemaal uitschonk werd het mistig in het glas. Maar de smaak veranderde amper. De afdronk is ook bitter en was niet zomaar verdwenen. Rock City Brewery ligt dan niet in het centrum van Amersfoort, maar de eerste indruk geeft aan dat het de moeite waard is om per voet (24 minuten), per fiets ( 9 minuten) of per openbaar vervoer een bezoek te brengen aan de brouwerij.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *