Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

La Cambre Blond

Voor mijn verjaardag ben ik verrast met zes Belgische bieren, waar onder La Cambre Blond. Brasserie de La Cambre brouwde twee bieren, blond en IPA. Sinds 2022 worden deze bieren gebrouwen bij Het Anker in Mechelen. Fruit voert de boventoon bij dit degelijke, makkelijk drinkbaar en hoog en dubbel gefermenteerd blond bier. Een 'Erkend Belgisch Abdijbier'.

La Cambre Blond - Brouwerij Het Anker

Verrast voor mijn verjaardagLa Cambre Blond - Brouwerij Het Anker

Dit keer mijn verjaardag met zijn tweeën (mijn vrouw en ik) gevierd. Lekker eten bij restaurant Rosita’s in Almere waar ze ook heerlijke cocktails serveren. Het was op de zaterdag na mijn verjaardag dat mijn vrouw en ik al vroeg in bed lagen. Ontspannen TV kijken, toen er plotseling aan de deur werd gebeld. Ik keek van bovenaf wie daar stond. Een dame met een tasje. Gauw trainingsbroek aangetrokken naar benden en deur opengedaan. Het bleek een vriendin van mijn vrouw te zijn die zo aardig was om zes bieren te komen brengen voor mijn verjaardag die zij gekocht had tijdens een weekend Brussel. De bieren met heel veel dank in ontvangst genomen. Ze mocht van haar dochtertje niet blijven om bier te drinken en moest meteen weer naar huis. Behalve de Chimay en de La Cambre zijn alle andere bieren nog onbekend voor mij. Dank Frida!

‘Erkend Belgisch Abdijbier’

La Cambre Blond is een Brussels Abbey Beer. Aan de voet van de Maalbeekbron in La Cambre Blond - Brouwerij Het AnkerBrussel stichtte Dame Gisèle de Ter Kameren Abdij in 1201. Eeuwenlang brouwden de cisterciënzer zusters bier voor eigen consumptie en voor reizigers en pelgrims die de abdij aan deden. Door de Franse Revolutie heeft het brouwen een tijd stilgelegen. Vandaag de dag schittert de abdij weer meet een nieuw duo abdijbieren. Blond – blond en verfrissend met nagisting in de fles. IPA – verfrissend en rijkelijk gehopt met nagisting in de fles. Deze bieren worden sinds 2022 gebrouwen bij Het Anker uit Mechelen. Het keurmerk ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ staat op de fles. Dit houdt in dat er een link is met de abdijsite en garandeert ook dat voor elke verkoop van bier de abdij een vergoeding ontvangt voor goede doelen of onderhoud van de historische abdijgebouwen.

Fruit voert dus de boventoonLa Cambre Blond - Brouwerij Het Anker

La Cambre Blond, voorheen gebrouwen bij Brasserie La Cambre en nu bij Het Anker en geïnspireerd door mevrouw Gisèle’s heilige geest, is een mistig (door de heilige geest/gist) goudblond bier tegen oranje aan. Daarbovenop een koolzuurrijke schuimlaag van korte duur. Voornamelijk aroma’s van fruit met een ondertoon van mout. Kruidige volle smaak met fruitige tonen. Ook in de afdronk weer fruitige toetsen gevolgd door een licht scherpe bittere afdronk. Fruit voert dus de boventoon. Water, gerstemout (Pils Munch Melano), hop (Magnum Cascade Mosaic), gist. Hoog en dubbel gefermenteerd (proces waarbij bacteriën, schimmels, en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken). Gepresenteerd in een korte dikke fles van 33 cl. Een alcohol volume van 5,6 procent. Een degelijk makkelijk drinkbaar blond bier.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *