'bezoeken, fotograferen, proeven en schrijven'
'bezoeken, fotograferen, proeven en schrijven'

De Filantroop Blond

Bedacht door drie vrienden of een variant daarop is een vaak gelezen tekst op de website van een brouwerij. Vaak uit liefde voor bier ontstaan. Hobby brouwers. Craft brouwers. Ambachtelijk gebrouwen. Meestal bij een huurbrouwer geproduceerd omdat een eigen brouwerij toch vrij kostbaar is. Soms gewoon goed bier en soms verrassend goed bier. Twee flessen Filantroop tripel en twee flessen Filantroop blond gekregen. De Filantroop blond verraste mij meteen. Heerlijk !

Losser 'de schotkamer van Twente'

Het is altijd fijn als een kennis bier meeneemt uit een streek waar jezelf niet zo gouw zult komen. In dit geval bier van brouwerij Lossers Gruitrecht te Losser. Losser is een Nederlandse gemeente in het oosten van het land. Twente, Overijssel. Met meer dan 22.000 inwoners. Ook wel bekend als 'de schatkamer van Twente' De brouwerij is, zoals vaak, ontstaan uit vriendschap en de gemeenschappelijke liefde voor het drinken van het lekkerste nat op aarde... Bier ! Opgericht in 2017. De brouwers zijn ervan overtuigd dat bier wereldwijd een verbinding kan leggen. Waar taal nog een barrière kan zijn om elkaar te begrijpen, kan bier verbroederen. Geen geneuzel, maar doen. Ze zijn gaan brouwen, niet om er bij te horen, maar zich te onderscheiden van de rest. Op zoek naar wat er nog niet is.

Oranjebloesem

En dat is goed gelukt. Bij deze blond is oranjebloesem toegevoegd. De kleur, de geur, de smaak, de afdronk en de fles bedrukking maken dit bier compleet. Alles is perfect in balans. De Filantroop, Liefde voor de mens', valt te lezen op de fles. Zoals ook: “Het vergroten van de levenskwaliteit van de mensen. Deze visie delen wij. Daarom willen wij ook wat goeds brengen. De Filantroop blond. Geen geneul... maar genieten !" Dit ambachtelijk bier van brouwerij Lossers Gruitrecht, is bedacht door drie vrienden uit losser en is geproduceerd bij Rigtersbier te Buurse.

Sommige dagen (k)hoppig

Twee flessen blond en twee flessen trippel. De blond stond vooraan, vandaar de keus. En uitstekende keus. Het eerste dat mij meteen opviel bij deze blond, was de amber oranje kleur. Daar bovenop een witte wandklevende schuimkraag. Met een alcohol volume van 6,2 procent, prima doordrinkbaar. Een hoppig, fruitig en licht moutig aroma. Vol van smaak, romig, fruitig, met een lichte bittere ondertoon. Licht bittere en prikkelende afdronk. Een verlangen naar een volgende slok is groot. Hop, gist, gerstemout en oranjebloesem. Fruitig blondine. Let wel... Sommige dagen (k)hoppig. Volgens de website te koop bij de Mitra. Snel aanschaffen en zelf proberen. Laat je verrassen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *