BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Gouverneur Oaked Stout

Bij rondsnuffelen in de Mitra winkel in Almere buiten kom ik altijd wel een bier tegen waarvan ik denk die moet ik meenemen. Deze keer een Gouverneur Oaked Stout van Lindeboom Bierfabriek B.V. Als eerste en enige brouwerij in Nederland in het bezit van het Slow Brewing certificaat. Een donker roodbruine kleur met een beige schuimlaag. Een aroma van vatrijping en hout. Licht van smaak, die pas op gang komt als je de slok beweegt door de mond. Hun slogan is: ’T Bier van hier.

Gouverneur Oaked Stout | Lindeboom Bierfabriek B.V.

Gouverneur bier

Gouverneur Oaked Stout | Lindeboom Bierfabriek B.V.Bij het betere snuffelwerk in de Mitra winkel in Almere Buiten kom ik altijd wel iets tegen waar ik van denk, hé dat is interessant. Vooral als het een Oaked (vatgerijpt) bier is en al helemaal als het een Oaked Stout is. Dat kan alleen maar genieten worden Dit keer een bier van Lindeboom Bierfabriek B.V. Deze heeft een reeks bieren onder de naam Gouverneur. Waaronder de Gouverneur Oaked Stout. Daar viel mijn oog op. Twee werelden in één, vatgerijpt bier en stout bier. Daar moest ik er twee van meenemen. En later bleek, was twee flessen een goede keuze. Uit de Gouverneur reeks heb ik de Blonde (nu Blond), de Speciale 140 (nu Pale Ale 140) en nu dus ook de Oaked Stout, al gedronken. De andere bieren zijn: I.P.A., Dubbel, en Tripel.

Slow Brewing

Gouverneur Oaked Stout | Lindeboom Bierfabriek B.V.De bieren bij Lindeboom worden ambachtelijk gebrouwen, wat terugkomt in de smaak. Meer dan 150 jaar later, is Lindeboom nog steeds een van de weinige volledig onafhankelijke familie brouwerijen van Nederland. De derde generatie Geenen heeft de brouwerij continu gemoderniseerd. Wat heeft geleid tot de allereerste en enige Slow Brewing brouwerij van Nederland. Wat is Slow Brewing? Een internationale kwaliteitsregel. Het bier de ideale tijd geven om te rijpen. Uitmuntende smaak. Zachte brouwmethode en natuurlijke grondstoffen geven een rijpe smaak en een voller aromaprofiel. Certificeringscriteria: maatschappelijke verantwoordelijkheid, duurzaamheid, actieve leefstijl en een positieve bedrijfscultuur. De pijlers van Slow Brewing: Tijd – Integer – Ambacht – Authentiek. Hun slogan is: 'T Bier van hier.

’Geniet, want tijd is kwaliteit"Gouverneur Oaked Stout | Lindeboom Bierfabriek B.V.

De Gouverneur Oaked Stout heeft een donker roodbruine kleur. Weinig koolzuur pareling. Mooie volle hoge beige egale schuimlaag. Na een tijdje verdwenen. Aroma van mout, vatrijping en hout. Bij een vatgerijpt (Oaked) bier verwachte ik een volle romige complexe smaak. Maar niets van dit alles bij de eerste slok. Na het bewegen van de slok in de mond werd deze voller en kwamen alle smaken vrij. De afdronk begint zoet, dan even bitter en dit herhaalt zich nog een keer. Een mooi subtiel Oaked bier van 7,5% alcohol volume. Gouverneur Oaked Stout | Lindeboom Bierfabriek B.V.Een tweed was dan ook geen enkel probleem. Eerste fles met heerlijke Hollandse blauwaderkaas erbij en de tweede fles bij de warme maaltijd.
“Al vijf generaties lang brouwen onze brouwers met alle tijd en vakmanschap onze bieren. Het gebruik van kristalhelder water uit eigen bron en de selectie van de uitgebalanceerde en 100% natuurlijke producten. Geniet, want tijd is kwaliteit!”

Lindeboom Bierfabriek B.V. | Est. 1870 | Gouverneur Oaked Stout | Slow Brewing | ’T Bier van hier | Fles 33 cl. | Alc. 7,5% vol. | Temperatuur 8-10 ºC | Water, gerstemout, hop en bovengist

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Gouverneur Oaked Stout”