BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

888 Tripel Eight

De moeder aller tripels is de Westmalle Tripel. Tegenwoordig heeft bijna elke brouwerij wel een tripel in het assortiment. De tripel is vaak de signatuur van de brouwerij. 888 Tripel Eight wordt gebrouwen door Belgian Beer Experts BVBA. Het wordt geserveerd in een zwarte longneck fles en gedronken uit het grote bijbehorende 888 bierglas. Helder goudblond. Kruidig en fruitig. Een plakkende bitterheid in de nasmaak. Hoge gisting, ‘dry hopping’ en hergisting op de fles. Een mooi aangename tripel.

888 Tripel Eight | Belgian Beer Experts BVBA

 

Westmalle Tripel888 Tripel Eight | Belgian Beer Experts BVBA

Ik ken tripel six van Duvel 666 met alc. 6,66% vol., tripel twenty van drie keer 20 bij darts en sinds kort ken ik ook tripel 8 van 888 Tripel Eight gebrouwen bij Belgian Beer Experts BVBA. Het mag zo langzamerhand wel bekend zijn dat tripel één van mijn favoriete biertypes is. Altijd lekker, mooi in balans, verrassende toevoegingen, relatief hoog in alcohol volume maar toch doordrinkbaar. De moeder aller tripels is de Westmalle Tripel. Zonder extra toevoegingen. Tegenwoordig wordt er vaak citrusfruit of kruiden (zoals koriander) toegevoegd. Bij 888 Tripel Eight is dat de smaak van banaan en heel subtiel wat koriander. Het wordt het beste geserveerd in het grote 888 bierglas. Wat vorm betreft lijkt het op het prachtige Averbode glas. Heb dit bier aangeschaft bij Prik & Trik in Maasmechelen.

888 Tripel Eight | Belgian Beer Experts BVBA888

In China is 8 een geluksgetal. In het Chinees speek je 8 uit als “ba” en klikt als “fa” wat voorspoed en rijkdom betekent. Tevens lijkt de 8 op het symbool van oneindig ∞ en op een knoop. Wat een succesvolle unie symboliseert. Een voorbeeld hiervan is de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Die startte op 8 augustus om 8 minuten en 8 seconde over 8, oftewel 8:08:08 op 08-08-08. De cijfercombinatie 888 brengt het meeste geluk in de Chinese numerologie. Tevens is 888 het symbool van rijkdom en voorspoed voor duizenden jaren! Het bier wordt gebrouwen door Belgian Beer Experts BVBA, gevestigd in Wilrijk vlakbij Antwerpen. De Tripel 888 is te koop in China, België, Nederland en Duitsland. Wie zitten er achter dit speciaalbier: Gregory Brion, Patrick Van Gompel en Guillaume Dubucq.

Zwarte longneck fles

888 Tripel Eight | Belgian Beer Experts BVBAHelder goudblond bier met kleine koolzuurbellen. Volle witte stevige schuimlaag die lang overeind bleef staan. Mooi kruidig en fris aroma met tonen van fruit (banaan). Volle licht bruisende plakkende smaak. Kruidig, zoet en later gevolgd door bittere tonen. Fris fruitig en zeer aangenaam kruidig. Een plakkende prikkelende bitterheid in de nasmaak. Die lang blijft plakken aan het verhemelte. Het drinkt makkelijk, maar pas toch op met 8% alcohol volume. Gekocht bij Prik & Trik in Maasmechelen. “Blond bier van hoge gisting met ‘dry hopping’ en hergisting op de fles. Bevat gerstemout, tarwe en haver.” De 888 Tripel Eight zit in een zwarte longneck fles. Zo kan er geen licht bijkomen wat beter is voor het bier. Een mooi aangename tripel.

Belgian Beer Experts BVBA | 888 Tripel Eight | Fles 33 cl. | Alc. 8,0% vol. | Belgian Quality Beer | Drinktemperatuur 8 ºC | ‘dry hopping’ | Gerstemout, tarwe en haver

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “888 Tripel Eight”