BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Het Anker

Het is niet de eerste stad waar je aan denkt als je naar België gaat, maar met lekkere bieren, culinaire hoogstandjes en alles op loopafstand is Mechelen de ideale stad voor een aantal dagen ontspannen genieten. St. Hurbertus Blond, Fourchette, Gouden Carolus Whisky Infused, Gouden Carolus Classic, La Cambre Blond en Maneblusser passeerde de revue.

Brouwerij Het Anker, Mechelen België

St. Hubertus BlondMechelen

De Fontuyne, MechelenBelgiëBij België denk je Meestal aan Antwerpen, Gent, Brugge of Brussel voor een steden trip of een lang weekend weg. Maar als in deze stad brouwerij Het Anker, vooral bekend van de Gouden Carolus Bieren, is gevestigd en het niet zo grootschalig is is Mechelen een uitstekend alternatief. Gelogeerd in het enige NH-hotel van Mechelen. Verouderd, maar prima te doen voor twee nachten. Alles op loopafstand. Van station naar het hotel in ongeveer 15 minuten en van hotel naar de Grote Markt in ongeveer 8 minuten. Op de eerste avond, de verjaardag van mijn vrouw, op topniveau gegeten bij De Fontuyne. Ambiance, eten, twee bieren - Fourchette en Gouden Carolus Whisky Infused - en goede service maakte het tot een zeer geslaagde avond. Bij de lunch had ik al genoten van een St. Hubertus Blond.

Het Anker

Brouwerij Het Anker, Mechelen BelgiëBrouwerij Het Anker, Mechelen BelgiëDe volgende dag kon een bezoek aan brouwerij Het Anker niet uitblijven. Ook dit was prime te bereiken per voet. Zo zie je ook nog wat van de stad. In 1990 vond een flinke renovatie plaats als Charles Leclef 5e generatie de brouwerij overneemt. Binnen de muren van de brouwerij komt een 3-sterren hotel. In 2010 wordt weer gestart met rondleidingen. En dat was te zien, de groepen liepen af en aan. Ook kan er weer genoten worden van de heerlijk bieren, lunch en diner. Datzelfde jaar wordt een whisky-stokerij opgestart en komt in de 2013 de Gouden Carolus Single Malt op de markt. Brouwerij Het Anker is vooral bekend van het gamma aan Gouden Carolus bieren en van de Maneblusser. Sinds 2022 worden de La Cambre bieren - Blond en I.P.A. - gebrouwen bij Het Anker.

Fourchette

De Fontuyne, Mechelen BelgiëBrouwerij Het Anker, Gouden Carolus ClassicHet begon meteen goed, na inchecken in het hotel geluncht bij Merad (Vismarkt 11). Avocado mozzarella salade met een St. Hurbertus Blond – helder, goudkleurig, in balans – erbij. Om ’s avonds culinair verwend te worden bij De Fontuyne (befferstraat 20). Op advies de Fourchette gedronken. Speciaal ontwikkeld voor bier spijs combinatie. Het klopte perfect. Het mooie bijbehorende glas maakte het plaatje compleet. Gevolgd door, hoe kan het ook anders, de Gouden Carolus Whisky Infused. Genieten op topniveau! De volgende dag bij het bezoek aan de brouwerij Het Anker (Guido Gazellestraat 47) een Gouden Carolus Classic – stevig zoet – en een, sinds 2022 overgenomen, La Cambre Blond – blond met een twist – gedronken. ’s Avonds nog een Maneblusser. Tot gauw Mechelen. Om het weekend af te ronde beloonde ik mijzelf thuis met een overheerlijk goud heldere Waaghals tripel van brouwerij Leeghwater uit De Rijp. Genoeg bieren gedronken om beschreven te worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *