BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Las Cervezas del Mercado

Mijn vrouw en ik hadden maar liefst drie dingen te vieren. Suikerfeest in verband met dertig dagen ramadan, tien jaar samen en zeven jaar getrouwd. Na wat speurwerk nog een stedentrip naar Valencia kunnen boeken. Naar later bleek een perfecte keuze. Zon, strand, lekker eten en drinken en zelfs twee bierwinkels ( Las Cervezas del Mercado ) waarvan één met zestien bier van de tap!

Las Cervezas del Mercado in Valencia

We stonden te popelen om te gaan

Het is traditie om elk jaar onze trouwdag te vieren. Meestal naar een stad in het buitenland waar ook nog de mogelijkheid van een strand is. Hiervoor geef ik altijd een zoekopdracht aan reisbureau Nova. Dit keer zon, strand, hotel All Inclusive. Maar dat bleek niet de goede keuze. Geen goede hotels, geen stad in de buurt en vermoedelijk tussen de pubers en dronken Engelsen. Na wat zoek werk op internet kwam ik op Valencia uit. Mooie stad, prachtig weer, strand en alle gemakken van een stad. Het reisbureau boekte de vlucht en zelf regelde ik het hotel. We stonden te popelen om te gaan. Zes nachten en vijf dagen. Vueling bracht ons foutloos naar Valencia.
Las Cervezas del Mercado

Onze vakantie kon niet meer stuk

Op het vliegveld namen we de metro die ons zonder overstap in ongeveer twintig minuten vlakbij het hotel bracht. En vlakbij was echt vlakbij, slechts één minuut lopen naar Hotel Sorolla Centro. Gelegen in een wandelzone met veel horeca en winkels. Een top locatie! We werden vriendelijk ontvangen bij de receptie. Onze kamer, groot en ruim met een groot bed, bevond zich op de eerste verdieping. Makkelijk, we hoefden geen lift te nemen en het was vlakbij het ontbijt op de eerste verdieping. Onze vakantie kon al niet meer stuk. Thuis een beetje ingelezen wat er doen valt in Valencia. Natuurlijk de Hop-On Hop-Off bus twee keer genomen. A route en B route. Maar ik had met niet verdiept in de Spaanse biercultuur. Was ervan uitgegaan dat met San Miguel en Estrella Damm Spanje geen bierland is. Maar het tegendeel bleek waar.
Las Cervezas del Mercado

Las Cervezas del Mercado

Twee bierwinkels (zelfde eigenaar), bier van brouwerijen uit Valencia en vijf craft beer op de tap bij een Italiaans restaurant (helaas niet naar binnen gegaan). En dat was alleen maar wat wij hadden ontdekt. In de restaurants en tapasbars was het Amstel of Heineken wat de kok sloeg als je een bier van de tap bestelde. Prima te drinken bij temperaturen tussen de 30 en 36 graden. Het was op onze tweede dag, toen we naar de Mercado Central liepen, waar wij per toeval tegen de eerste bierwinkel aanliepen. Een kleine ruimte helemaal vol gestouwd met bierflessen en diverse bierglazen. Ter plekken werd nog een flesje Turia, van een brouwerij uit Valencia, voor mij opengetrokken. Mijn vrouw kocht nog wat olijven bij de winkel ernaast. Stonden wij toch mooi om 12:00 uur al heerlijk te genieten.
Las Cervezas del Mercado

Fles en glas van Diabolici gekocht

Op onze laatste dag ontdekten wij de tweede bierwinkel. Ook geheel per toeval. Ik zei tegen mijn vrouw: “Laten we eens de andere kant opgaan naar Mercado de Colon.” Dit bleek een markt voor alleen eten en drinken te zijn. Daar zagen wij de tweede Las Cervezas del Mercado, een bierwinkel met zestien bier van de tap (vijftien uit België en één uit Valencia) en de mogelijkheid tot eten. Wat een feest! Ook meerdere flessen en glazen van Diabolici. Daar moest ik natuurlijk één 75 cl. fles en glas van scoren. De bieren waren heel goed geprijsd. Gauw maar terug naar Valencia!