BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Bier en Plezier

Het mag dan geen bourgondische stad zijn, maar met ruim 200.000 inwoners neemt Almere wel de zevende plek in van de top tien van de grootste steden van Nederland. Deze stad verdient dan ook een echte bierspeciaalzaak. Sinds 2015 is dat weer het geval. Bier en Plezier, naar de gelijknamige webwinkel, heeft zijn deuren geopend in de Food Passage Almere Stad. Een snoepwinkel voor bierliefhebbers en een aanwinst voor de stad Almere.

Bier en Plezier, bierwinkel Almere


Brouwerij 't Koelschip

Bier en Plezier, bierwinkel Almere

Vroeger had Almere een drietal drankenspeciaalzaken. Brouwerij 't Koelschip verkocht zijn bieren in de gelijknamige bierwinkel in Winkelcentrum 't Circus aan de Grote Markt in Almere Stad. Later kwamen daar nog twee Mitra's bij. Eén in Almere Buiten en één in Almere Stad vlakbij het station. Met ruim driehonderd bieren was dit voor mij de ideale plek om speciaalbieren te kopen. Zo'n drie jaar geleden sloot de laatste bierwinkel zijn deuren. Gelukkig is daar sinds 4 november 2015 verandering in gekomen.


Een prachtige bierwinkel

Sindsdien is de plek onder de grond, tegenover de Stadsschouwburg, omgetoverd tot Food Passage Almere Stad. Twee supermarkten en acht winkels. Bier en Plezier zit er al van af het eerste uur samen met Aldi en Deen. Een prachtige bierwinkel met ruim 600 verschillende speciaalbieren. Ook vele bijbehorende glazen. Niet alleen de bekende grotere merken, maar ook middelgrote en kleinere lokale (nieuwe) brouwerijen. Praktisch, netjes en verzorgd uitgestald. Een lust voor het oog, en een snoepwinkel voor de bierliefhebber. Op vertoon van je pint ledenpas krijg je 10% korting. Al kom je van buiten de stad, het is meer dan de moeite waard. Een parkeergarage bevindt zich naast de bierwinkel. Van bierliefhebber, naar webwinkel tot en met bierwinkel.


Ik kom er met veel ( bier en ) plezierBier en Plezier, bierwinkel Almere

Winkelen bij een echte bierwinkel, waar het verder gaat dan alleen maar goedemorgen en tot ziens. De vader van de eigenaar van Bier en Plezier maakt mooie trips naar België om daar de nodige speciaalbieren aan te schaffen. Ik had een bestelling geplaatst voor de Westvleteren 12 met bijbehorende glas. Keurig per mail werd mij verteld dat er een glas en een fles Westvleteren 12 apart was gezet. Luttele seconden later zat ik al op de fiets om deze bestelling op te halen. Inpakken in doorzichtig cadeaupapier was geen moeite. Regelmatig organiseert Bier en Plezier een bijzondere bierproeverij. Nu maar hopen dat deze bierwinkel een lang leven is beschoren. Aan mij zal het niet liggen. Ik kom er met veel (Bier en) Plezier! Zie filmpje op YouTube.

.