BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

SchuppenBoer Whisky Barrel Aged

Het bier dat ik in deze biercolumn beschrijf heb ik gekocht bij Prik & Trik in Maasmechelen. IK dacht dat het de SchuppenBoer Tripel was, maar het bleek de Spyside Whisky Barrel Aged te zijn. En dat was duidelijk te merken, whisky aroma, whisky smaak en whisky afdronk. Gebrouwen door brouwerij Het Nest. De brouwerij is ontstaan uit een bierproefclub. Gevestigd in Turnhout. De stad van de speelkaarten. Daarom gekozen om de namen van hun bieren daar direct aan te verbinden. Blond volmondig bier met een alcohol volume van 8%. Rokerig Aroma.

SchuppenBoer Whisky Barrel Aged | Brouwerij Het Nest

Tijd voor serieus bier

SchuppenBoer Whisky Barrel Aged | Brouwerij Het NestWeer terug van 4 weken vakantie naar Indonesië. De jetlag goed overleefd. Dit voor het eerst op een vlucht, van Denpasar naar Doha, kunnen slapen. Bij de incheckbalie op Denpasar zag de stewardess dat we niet naast elkaar zaten en had ons spontaan omgeboekt naar zitplaatsen met beenruimte. Eerste een warme maaltijd en daarna slapen. Opeens ging het licht weer aan in het vliegtuig en kwamen ze weer eten brengen. “Nu al”, zei ik. Bleek ik 7 uur geslapen te hebben. Na nog 1 dag vrij en 3 dagen werken was het weekend. Weer tijd voor serieus bier, met smaak en meer alcohol volume. Genoeg bier in de koelkast. In de klimaatkoelkast viel mijn oog op SchuppenBoer Tripel gerijpt ok whisky vaten. Die werd het!

Het Nest

SchuppenBoer Whisky Barrel Aged | Brouwerij Het NestHet begon allemaal meet een bierroefclub in 2000. Niemand heeft kunnen bevroeden dat ze 15 jaar later een eigen brouwerij zouden hebben. De bierproefclub heette “de Orde van de Zatte Mus”. Hun logo bestond uit twee mussen met een biertje in hun nest. Om aan de stijgende vraag naar hun bieren zowel in binnen- als buitenland te kunnen voldoen besloten ze hun eigen brouwerij te gaan bouwen. Hun interesse voor bier groeide al snel uit voor bier in het algemeen en brouwen in het bijzonder. Dit leidde weer tot een brouwcursus en snel daarna hun eerste zelf gebrouwen bier. Een heerlijk tripel, die de 3de plaats behaalde op het Open Nederlands Kampioenschap voor hobbybrouwers. Hun thuisbasis is Turnhout, de stad van de speelkaarten. Daarom werd gekozen de namen van hun bieren daar direct aan te verbinden. Brouwerij Het Nest, ik vermoed dat de naam is geïnspireerd op het logo van de bierproefclub.

Spyside Whisky Barrel AgedSchuppenBoer Whisky Barrel Aged | Brouwerij Het Nest

Ik heb dit bier gekocht bij Prik & Trik in Maasmecheln. Blijkbaar had ik niet goed naar het etiket gekeken, ik dacht dat het de SchuppenBoer Tripel was. Maar dat was het niet alleen, ook nog Whisky Barrel Aged. Spyside Whisky. En dat kon ik duidelijk merken, in het aroma, de smaak en de afdronk. Troebel geelblond van kleur vol met nagisting vlokjes. Waarschijnlijk had de fles iet moeten liggen in de klimaatkoelkast. Off White schuimlaag, niet sterk en snel weg. Behalve de Whisky geur, ook nog mout en kruidig en licht rokerig. De smaak is ook nog licht zoet met in de verte wat bitterheid. En sterk alcoholisch gevoel. Afdronk kort en droog, waarna de Whisky smaak nog even blijft hangen. Absoluut een bier om langzaam te degusteren. “Blond volmondig bier met een alcohol volume van 8%. Rokerig aroma. Brouwerij Het Nest is een groep van vrienden die excellente bieren maken. Met hun bieren willen ze Turnhout promoten als een wereldwijd centrum voor de speelkaarten industrie.

Brouwerij Het Nest | SchuppenBoer Tripel | Jack of Spades | Speyside Whisky Barrel Aged | Gentel peated | Alc. 8% vol. | Fles 33 cl. | Bewaren op 8-10 ºC | Water, gerstemout, hop, gist, suiker, kruiden

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “SchuppenBoer Whisky Barrel Aged”