BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Stereo Mono Mosaic

Altijd even rondkijken, in welke winkel dan ook als ze maar bier hebben, of er nog iets staat dat ik graag wil kopen. Bij Albert Heijn had ik al de To Øl #DIPA meegenomen en met veel plezier gedronken. Maar de Stereo Mono Mosaic van dezelfde brouwerij viel even goed in de smaak. Voornamelijk sterk fruitige hoptonen. Het zit boordevol met tonen van perzik, mango, bosbessen en Citrus. De uitstraling is ook tot in de puntjes verzorgd. Mooi wit etiket met in het zwart letters Stereo Mono Mosaic waarvan vier letters in kleur.

To Øl | Stereo Mono Mosaic

 

Mooie wit etiket

To Øl | Stereo Mono MosaicWelke winkel het ook is - supermarkt, bierwinkel, slijterij of iets anders - als er maar bier is, moet ik toch altijd kijken of er nog iets staat wat ik graag wil meenemen. Soms staat er ook onverwachts een bierpakket met glas. In de supermarkt meestal een bierpakker waarvan ik het glas al heb. Zoals reeds beschreven in mijn biercolumn over DDH Hopheart IPA was het de Albert Heijn voor wat bierinkopen. Het andere bier wat ik toen kocht was de Stereo Mono Mosaic, Single Hop India Pale Ale, van To Øl. Ik had eerder al genoten van de #DIPA van deze brouwerij. Mooie goudkleurig blik met een grote witte # en zwarte letters DIPA. Ook bij de Stereo Mono Mosaic is de uitstraling tot in de puntjes verzorgd. Wit etiket met daarop in zwarte letters Stereo Mono Mosaic waarvan vier letters in kleur.

To Øl BreweryTo Øl | Stereo Mono Mosaic

Bij de Mitra in Almere Buiten stond een tijd geleden een promotie set van To Øl boven op de schappen bij de ingang. Mooi teku glas met To Øl erop en twee blikken bier. Ik weet niet meer welk type bier. Het nodigde zeer zeker uit, maar voor mij toen nog een onbekende brouwerij en durfde ik het nog niet aan te schaffen. Helaas heb ik dus niet het bijbehorende glas in mijn glazen collectie. To Øl is een craft Brewery en onderdeel van To Øl City, een drankencentrum. Het is een jonge Deense brouwerij opgericht in 2010. Ze brouwen een breed scala aan krachtige, uitdagende, frisse, bloemige bieren; hoppige, evenwichtige en complexe bieren, zowel licht, donker, krachtig als eenvoudig. Een aantal van hun meest populaire bieren zijn: #DIPA, Tropical Rumble, House of Pale, Implosion, Snuble Juice, Beach, Quaffzilla, 45 Days IPL.

To Øl | Stereo Mono MosaicMooi bier, drinkt makkelijk weg

Stereo Mono Mosaic is een Single Hop India Pale Ale. Dit resulteert in een troebel strogele kleur met een helderwitte plakkende schuimlaag vol koolzuurbellen. Voornamelijk sterk fruitige hoptonen. Met de nadruk op Citrus. Volle frisse fruitige smaak, die grapefruit bitter begint en later overgaat in zoete tonen. Bittere droge afdronk met een verrassend einde. Mooie bier, drinkt makkelijk weg. Het doel van To Øl is bij de Stereo Mono Mosaic series om de hop central te stellen. Daarom is de basis van dit bier Pale Malts, tarwemout, chitmout, havervlokken en een vleugje melanoïde om een zo schoon mogelijk doek voor de hop te creëren. Boordevol tonen van perzik, mango, bosbessen en Citrus. To Øl Brewery is wat mij betreft een blijver. Op naar één van hun andere bieren.

To Øl | Denemarken | Stereo Mono Mosaic | Single Hop India Pale Ale | Blik 44 cl. | Alc. 6,8% vol. | Bewaartemperatuur 7 ºC | Gert, tarwe & haver

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Stereo Mono Mosaic”