BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Lowlander I.P.A.

Lowlander betekend letterlijk laaglander. Beter bekend als Nederlander. De I.P.A. is ontstaan doordat de laaglanders op verre reizen gingen naar het Oosten voor de handel in kruiden, specerijen en fruit. Het bier moest daarom langer houdbaar zijn en dat werd gerealiseerd door meer hop toe te voegen. Dit leidt tot fruitige tonen en meer bitterheid. Bij dit bier staat I.P.A. voor Indonesian Pale Ale.

Lowlander I.P.A. - Lowlander Beer Co te Amsterdam

Meer dan 60 brouwerijen

Lowlander I.P.A. - Lowlander Beer Co te AmsterdamOp een kinderverjaardag een aantal mooie bieren van de Gooische bierbrouwerij, Gooische Saison en Gooische Rood en een vatgerijpt van Pohjala gedronken. Niet het juiste moment voor foto's nemen en proefnotities maken. Maar de volgende dag lekker thuis in eigen tuin genoten van een lekker bier. In beide koelkasten staan altijd wel een bieren die ik nog niet beschreven en/of gedronken heb. Nu wel alle tijd en rust voor fotograferen, proeven en schrijven. Het werd de Lowlander I.P.A. van Lowlander Beer Co uit Amsterdam. Een van de meer dan 60 brouwerijen in Amsterdam. Zo maar een greep uit dit enorme aanbod van bierbrouwerijen: Amsterdam Brewboys, Bruut Bier, De 7 Deugden, De Bekeerde Suster, De Bierfabriek, De Eeuwige Jeugd, De Prael, Gebrouwen door Vrouwen, Kleiburg, Oedipus Brewing, Poesiat & Kater, 't IJ, Troost, Two Chefs Brewing, Walhalla, Zeeburg.

Lowlander

Lowlander I.P.A. - Lowlander Beer Co te AmsterdamDe letterlijke vertaling van Lowander is laaglander. Beter bekend als Nederlander. Een volk dat bekend staat om hun rijke handel met het Verre Oosten. Vooral uit de tijd van de V.O.C. Ladingen kruiden en specerijen namen ze mee en deze belande uiteindelijk ook in bier. Fredrik Kampman (Chief Botanic Officer) raakte verliefd aan het gebruik van botanische producten bij distilleren en de fascinerende wereld van cocktails. Op gegroeid met bier in Nederland begon hij zich af te vragen wat er gebeurt als je brouwt in plaats van distilleert met botanische producten. Elk bier verteld zijn eigen verhaal, en hij creëert meer verschillende bieren met zowel smaak als Lowlander I.P.A. - Lowlander Beer Co te Amsterdamkarakter.

Indonesian Pale Ale

Lowlander I.P.A. is gebrouwen door Lowlander Beer Co te Amsterdam met korianderzaad en witte thee. Nederlandse zeevaarders die terug kwamen uit het Oosten brachten vaak apen mee terug, welke ze verkochten aan de caféhouder om hun drank te betalen. Lowlander I.P.A. is een eerbetoon aan deze zeelui. Goudgeel mistig van kleur. Witte pluizige schuimlaag die blijft plakken aan de glaswand, maar wel snel weg was. Een vol fruitige I.P.A. geur met een kruidige toets. Romig licht bitter van smaak. Kruidige ondertoon. Licht prikkelend door de koolzuur. Een afdronk die bitter begint, dan licht zoet en eindigend in een lange bittere nasmaak die licht prikkelend is. De mooie, maar niet alles bepalende, bittere smaak en de 6% alc. vol. maken dit bier een heerlijk doordrinkbaar Indonesian Pale Ale.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *