BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Wispe Quadrupel

Bij de Wispe Brouwerij is het reuze gezellig bier drinken. Het wordt dan ook de hoogste tijd om daar een keer te gaan lunchen of diner onder het genot van een van hun heerlijke bieren. Omdat een kennis van mij in Weesp woont, wil het wel eens gebeuren dat hij spontaan een nieuw bier van de brouwerij meeneemt. Dit keer de Wispe Quadrupel. Prachtig van kleur, helder robijnrood.Wispe Brouwerij - Quadrupel

Wispe Brouwerij - QuadrupelMet de trein ben ik er in 14 minuten

Het is handig om een kennis in Weesp te hebben. Af en toe word ik dan verrast met een nieuw bier van de Wispe Brouwerij uit Weesp als de kennis op bezoek komt. Kan natuurlijk ook zelf naar de brouwerij gaan, het is vlak bij Almere. Dat heb ik dan ook al één keer gedaan. Wezen drinken in de brouwerij, reuze gezellig. En diverse keren al inkopen gedaan in de kleine brouwerijwinkel. Met de trein ben ik er in 14 minuten en  de brouwerij is op loopafstand van het station van Weesp. Met de fiets zou ook kunnen, ongeveer 1 uur fietsen. Misschien geen goed idee als je meet een aantal bieren op weer naar huis moet fietsen.

Wispe Brouwerij - QuadrupelEén van de heerlijke klassieke bieren

Bij de Wispe Brouwerij is alles tot in de puntjes verzorgd. Mooie strakke website, mooi overzichtelijk visitekaartje en fris en fruitige inrichting van de voormalige kerk, waar je hun heerlijk bieren kan drinken. Ik volg ze dan ook op sociale media om geïnformeerd te worden over bier in het algemeen, nieuwe bieren of eventuele activiteiten. Zo is er op 25, 26, 27 augustus 2022 het Sluis & Bruggenfeest. Beer at the Beach! De brouwerij wordt om getoverd in een Beach club. BBQ, DJ en cocktails. Bij het eerste bezoek alleen hapjes genuttigd bij het bier. Het wordt de hoogste tijd om na een dagje Weesp af te sluiten meet een lunch of diner bij de Wispe Brouwerij onder het genot van één van de heerlijke klassieke bieren: Wispe Brouwerij - QuadrupelBlond, Dubbel, Tripel, Quadrupel, IPA, Stout of Bock.

Helder robijnrood

Het eerste dat de aandacht trekt bij dit bier is de prachtige kleur. Helder robijnrood. Als er geen schuimlaag op zou zitten lijkt het of je een glas wijn voor je hebt staan. Type quadrupel, dat betekent een hoog alcohol volume van 10,5%. De smaak wordt omschreven als rijk en zwaar. Het schuim is beige en was net zo snel weg als dat deze was gekomen. Het is voornamelijk zoet dat de boventoon voert. Bitterheid kwam pas tevoorschijn toen ik het bier doorslikte. Het begint vol en romig maar eindigt licht waterig. De bitterheid blijft lang nawerken in de afdronk en eindigt in een licht alcoholgevoel. Genieten na een winterse dag wordt er gezegd op de website van de Wispe Brouwerij. Maar ik vond de Wispe Quadrupel ook prime te drinken in de zomer.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *