BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Macaroon Machine

Er stond al een tijd een blik van Moersleutel Beer Engineers te wachten op mij. Macaroon Machine Coconut Pastry Stout 10%. Het vijfde bier dat ik van deze brouwerij heb gedronken. Ook bij dit bier weer het gevoel als of ik een maaltijd aan het nuttigen was. Toegevoegd zijn, Coconut en Vanilla. Pikzwart, espresso schuim en een volle alcohol verwarmende smaak. Rustig drinken is bij dit bier een automatisch gevolg.
Moersleutel Beer Engineers - Macaroon Machine Coconut Pastry Stout

Daar komt binnenkort verandering in

Moersleutel Beer Engineers - Macaroon Machine Coconut Pastry StoutAl geruime tijd stond een blik van brouwerij Moersleutel op mij te wachten in de koelkast om gedronken te worden. In de koelkast? Niet de ideale plek voor de bieren met een hoog alcohol volume. Zeker niet voor een blik. Donker bewaren hoeft niet, een blik is niet transparant. En rond de 5 graden Celsius is te koud. Maar bij de huidige zomerse temperaturen altijd nog beter dan buiten de koelkast. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in als de nieuwe keuken wordt geïnstalleerd. Mitra is mijn hofleverancier voor de Moersleutel bieren. Dit is alweer het vijfde bier dat ik van deze brouwerij heb gedronken. Lees mijn voorgaande biercolumns: Motor Oil RIS, Moto Oil Double RIS, The Bolt & The Beast en Clamp Voltage Meter NEDIPA. En voor deze biercolumn de Macaroon Machine Coconut Pastry Stout.

Soms is het net een maaltijd

Wat valt er nog te schrijven over Moersleutel Beer Engineers? Behalve dat ik persoonlijk heel vrolijk wordt van hun bieren. Wat een smaken. Soms is het net of ik een maaltijd aan het nuttigen ben in plaats van het drinken van bier. Hun bieren zitten bomvol ingredi├źnten wat leidt tot een explosie aan smaak. Echter geen enkele smaak overheerste te veel, het blijft gewoon in balans. Het hoge alcohol volume geeft geen alcoholisch gevoel. Dit alles bepaalt wel automatisch het drink tempo. Moersleutel Beer Engineers - Macaroon Machine Coconut Pastry StoutMet de Macaroon Machine Coconut Pastry Stout 10% ben ik ongeveer 2,5 uur bezig geweest om het 44 cl. blik te degusteren. Moet wel eerlijk zijn, in de tussentijd was ik wel een biercolumn aan het schrijven. Elke slok vroeg om aandacht en tijd voordat ik weer een nieuwe slok kon nemen.Moersleutel Beer Engineers - Macaroon Machine Coconut Pastry Stout

Rustig drinken is een automatisch gevolg

Macaroon Machine Coconut Pastry Stout 10% van Moersleutel Beer Engineers is weer een bier in hun categorie, pikzwart/ espresso zwart/ motor olie zwart. Boven op een volle plakkende mokka/ espresso/ donker beige schuimlaag. Een geur van Coconut, Vanilla en zoet. Eerst en een hap uit de schuimlaag nemen en dan de rest. Volle alcohol verwarmende smaak en net als bij het aroma met tonnen van Coconut en Vanilla. Espresso bitter. Ondersteund door een zoetje. Stevige bittere afdronk waarin de Coconut en Vanilla ook weer aanwezig zijn. Lang bitter einde. Rustig drinken is een automatisch gevolg. Genieten van elke slok is de enige optie. Welk bier van de Moersleutel is de volgende?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *