BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Zwarte Snorre

In een voormalige boerderij te Den Ham regio Twente worden mooie bieren gebrouwen door Brouwerij Berghoeve. Vooral veel Barreld Aged Bieren. De geur, de smaak en de afdronk verraadde al dat er iets bijzonders is met de Zwarte Snorre. Een Imperial Stout bier. Het is een licht rokerig turfachtig bier met een volle uitbundige smaak. Hier moet iets aan toegevoegd zijn? Eerst krijg je een midden bruine kleur snor die weggespoeld wordt door de pikzwarte vloeistof.

Zwarte Snorre - Berghoeve Brouwerij

Kalkwijck DistillersZwarte Snorre - Berghoeve Brouwerij

Er stond al een aantal weken een bier op mij te wachten die ik elke keer oversloeg. Ook dit bier cadeau gehad. Op vrijdagavond na een week hard werken was het tijd om dit bier te drinken. Bierfoto’s nemen en proefnotities maken om een biercolumn te kunnen schrijven. Ik had de bierfles nog niet goed bekeken. Maar de geur, de smaak en de afdronk verraadde dat er iets bijzonders is met dit bier. Verticaal staat er met grote letters op het etiket: 'Eastmoor Whisky Infused'. Het bier komt van de Berghoeve Brouwerij en de whisky van Kalkwijck Distillers (vlak bij Den Ham). Het bier is van het type Imperial Stout. Of zoals de brouwerij het noemt, Twents Imperial Stout. Donker, zwaar en in combinatie met de whisky een uitbundig bier om lang van te genieten.

Voormalige boerderij te Den HamZwarte Snorre - Berghoeve Brouwerij

De Berghoeve Brouwerij bestaat al meer dan 12,5 jaar. In dit tijdsbestek hebben ze al meer dan 100 verschillende bieren gebrouwen. De brouwerij bevindt zich in een voormalige boerderij te Den Ham. Een brinkdorp (een dorp gelegen tussen de droge zandgronden en de natte weidegebieden) gelegen tussen Ommen en Almelo in de streek Twente. Ze brouwen een hele waslijst aan Barreld Aged Bieren. De meeste op whisky vaten, maar ook op een rode wijn vat, cognac vat, bourbon vat, calvados vat, rum vast of Irish Whisky vat. Natuurlijk brouwen ze ook andere typen bier zoals, blond, Belgische dubbel. IPA, NIPA en bockbier. Een bezoek aan de Berghoeve Brouwerij kan van maandag tot en met zaterdag. Dus bijna elke dag kan je bier kopen. Zwarte Snorre - Berghoeve BrouwerijWil je een proeverij of rondleiding, beter even bellen, appen of mailen.

Eastmoor Whisky Infused

Bij het ruiken, het proeven en het doorslikken was er een lichte rokerige toon. Toen ging bij mij het lampje banden, hier moet whisky aan toegevoegd zijn. Even de bierfles een klein beetje draaien en aan de zijkant van het etiket valt met grote letters te lezen; 'Eastmoor Whisky Infused'. Behalve de lichte rookgeur en turf geur en smaak is zoet ook duidelijk aanwezig. Vol romig van smaak. De naam verraadt het al, “Zwarte Snorre”, pikzwart van kleur. Volle stevige midden bruine schuimkraag. Als of je een hap neemt uit een stuk mokkagebak. Bij de afdronk komt pas de bitterheid naar boven met een prikkelend licht rokerig einde. Eerst krijg je een midden bruine kleur snor die weggespoeld wordt door de pikzwarte vloeistof.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *