BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Taproom

Sinds 2015 is er een nieuw speciaalbier café gevestigd vlakbij het Weteringcircuit in Amsterdam. Mooie locatie, klein maar fijn. Ook voor een degelijke hap, broodje of borrelhap ben je hier aan het goede adres. Met vierentwintig bier van de tap, want daar gaat het uiteindelijk om, kom je ruimschoots aan je trekken.

Taproom in Amsterdam


Aan bier en eten dus geen gebrek

Taproom is opgericht door Cas Jansen (bekend van Goede Tijden Slechte Tijden) en twee compagnons.Niet gelegen in het drukke toeristische centrum van Amsterdam, maar vlakbij de Pijp en de Albert Cuypmarkt.Taproom in AmsterdamTaproom aan de Nieuwe Vijzelstraat 1 in Amsterdam. Met vierentwintig bier van de tap, voornamelijk lokale brouwers, geen bescheiden aanbod. De ruimte daarentegen is klein maar gezellig. Vol met tafels en stoelen. Achterin de bar met langs de achterwand de vierentwintig tapkranen. Rechts daarvan een piep kleine keuken waar belegde broodjes, borrelhapjes en warme maaltijden worden bereid. Aan bier en eten dus geen gebrek. Als je naar de toilet gaat kan je de biervaten zien achter een glazen wand. Boven de biervaten staan de namen van de speciaalbieren.


House bitch Belgisch blond

Ik had mij samen met twee vrienden genesteld langs de reling van de brug op een houten bank met daarvoor twee kleine houten tafels. De middagzon brandde heerlijk op mijn gezicht. Het terras was druk. Tijd voor bier. Ik liep naar binnen om te kijken welke speciaalbieren op de tap waren.Taproom in AmsterdamKlik, klik, wat foto's genomen met de mobiel. Ik koos voor de House Bitch, Belgisch Blond 5% van de Taproom Brewery.


Een mooie locatie

De hamburgers op de menukaart waren verleidelijk, maar ik had gisterenavond thuis al een hamburger gegeten. Het werd een witte bol met gebakken ei. Later aangevuld met patat en salade van de vrienden. Het smaakte allemaal uitstekend. Al pratende waren onze glazen leeg geraakt. Op advies van mij namen we een Maneblusser. Een blond bier van brouwerij Het Anker. Het meisje dat ons bediende had het druk. Zij werkte alleen, maar was vriendelijk en deskundig. Een mooie locatie. Helemaal als straks hier de metro voor de deur stopt. Met vierentwintig bier van de tap, ruime menukaart, perfecte verbinding vanaf het Centraal Station en zelfs de mogelijkheid om via internet te reserveren (dag en tijdstip), een biercafé om regelmatig te bezoeken.