BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Bird of Prey

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, volgens hun website, brouwt Uiltje Craft Beer 'F*cking Great beer!' En om ook meteen de rest van de wereld te veroveren schrijven ze alles in het Engels. Ze noemen het gedurfd bier van een kleine uil die zijn neus tegen de hervormde massa slaat. De brouwerij, de bar en de bierwinkel zijn gevestigd te Haarlem.

Bird of Prey, Uiltje Craft Beer

 

Uitzonderlijk rijke smaken

Mijn eerste ervaring met het drinken van Uiltje bier was 'F*ck de kerstboom staat in de fik'. Mogen de bieren nog niet extreem genoeg zijn van zichzelf, dan zorgen de namen er wel voor. Mind Your Step, Dikke Lul 3 Bier!, FF lekker met je bek in het zonnetje of Bird of Prey. De Bird of Prey, Uiltje Craft Beerhoppige bieren die Uiltje Craft Beer produceert hebben uitzonderlijk rijke smaken en betoverende hop, die je doen watertanden van verlangen. Ze brouwen voor ieder wat wils, porters met chocolade smaak of fruitige IPA's of Barrel Aged. Al je liever thuis blijft , dan alle moeite te nemen om uit te gaan met alle gevolgen de volgende dag, kan je gewoon thuis genieten van hun heerlijke bieren die in de webshop van de brouwerij zijn te bestellen.

 

Fresh & Fast Service

De oprichter is Robert Uylenman (het uiltje zelf) die via de Jopen Brouwerij in aanraking kwam met Bier. Zoals meestal het geval begon hij eerst thuis te experimenteren met brouwen. Dit resulteerde uiteindelijk tot het oprichten van de Uiltje Brewing Company in september 2016. In 2015 was er een bank gek genoeg om hun bier missie te financieren. En nu zijn ze op volle kracht aan het brouwen. Ze hebben een capaciteit van 30 tot 120 Hl per tank. Daarnaast nog een enorme barrel room die bestaat uit meer dan 300 rum, whisky, gin, bourbon, calvados en cognac vaten. Hun bieren worden gebrouwen met hop van geheime hopvelden in Amerika. Van hun nieuwste creaties kunt u thuis comfortabel genieten. Ze hebben de Fresh & Fast Service uitgevonden. Kijk maar op hun Bird of Prey, Uiltje Craft Beerproduct pagina.

 

Anders wordt het kryptonite

De Bird of Prey IPA wordt gebrouwen met water, gerstemout, tarwemout, hop en gist. Een supernatuurlijke IPA propvol met Citra, Chinook en Mosaic hops. Gepresenteerd in een 330ml blik met een alcohol percentage van 5,8%. Troebel blond met een klevende witte schuimkraag vol met koolzuurbellen. Zoals gebruikelijk bij IPA's fruitig van toon. Volle smaak bestaande uit fruit, zoet, lichte koolzuur en een bittere ondertoon. Eindigend in een korte droge afdronk, met een bitter die lang blijft hangen. Op het blik staat: "Drink deze bionische vogel vers en bewaar het koel en donker anders wordt het kryptonite."

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *