Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Elvis Juice

BrewDog is de grootste onafhankelijke Schotse brouwerij. Schotland, het land van de whisky. Het bier is infused (geïnjecteerd). Niet met whisky, maar met grapefruit. Allemaal niet Schots. Echter dit doet niks af aan het bier van BrewDog. Strak, degelijk, smaakvol, Craft, commercieel en in blik. Elvice Juice is een fruitig helder blond bier.

Elvice Juice, Grapefruit Infused IPA - Brewdog

Grapefruit infused IPA

Een goud blond helder bier. Witte volle schuimkraag. Hele kleine koolzuurbellen bruisen in een rap tempo omhoog in de vloeistof. Bij het ruiken aan het bier heb je weinig keus, citrus is de boventoon. Elvice Juice, Grapefruit Infused IPA - BrewdogWel rook ik banaan als andere vrucht. Zoet, fruit, fris en bitter van de grapefruit. Ondanks de toevoeging van grapefruit niet extreem bitter. Bitter met een zoete ondertoon. Veel bieren zijn tegenwoordig met whisky infused. Maar het kan natuurlijk ook met andere producten, in dit geval met grapefruit. Dit geeft een korte droge afdronk met een bitter na effect die lang blijft hangen. 'Koud bewaren en vers drinken', staat er op het blik.

BrewDog pubs

Verenigd staan we voor beter bier. Sterk, uitdagend en onafhankelijk. Zo profileert BrewDog zichzelf. Geboren in Ellon, een stad in Aberdeenshire Schotland. Groot-Brittannië best verkochte Craft Beer. Wereldwijd genieten. In 2007 richte Martin Dickie & James Watt de brouwerij op. Ze wilde wat anders dan de standaard Lagers en Ales. In een rap tempo groeide de brouwerij uit tot een capaciteit van ongeveer 27.000 hl. Tegenwoordig met veel eigen BrewDog pubs. Waarvan één in Brussel tegenover het station Brussel Midi. Eén keer geweest, Daar was het heerlijk vertoeven. Zonnetje scheen vrolijk naar binnen en een Brewdog IPA van de tap. Fantastische afsluiter van een geslaagd weekend Brussel. Sinds kort is er ook een BrewDog pub in Rotterdam.

Elvis Juice, Grapefruit Infused IPA - BrewdogMaar liefst vijf hopsoorten

Punk IPA, Dead Pony Club, Clockwork Tangerine, Zombie Cake, Quench Quake, Doupolis, Elvis Juice, Hazy AF, zo maar een greep uit het assortiement van BrewDog. Strak, hip, modern is de uitstraling. Geen fancy plaatjes op het blik. Gewoon recht toe recht aan. Strakke letters en de juiste informatie. Net zoals de smaak van het bier. Nieuwe trends op bier gebied zijn al langere tijd aan de gang. Zoals Barrel Aged, bijzondere ingrediënten toevoegen of geïnjecteerd bier. De infusie van het bier is niet altijd met whisky. In dit geval is grapefruit gebruikt, wat het bier nog meer citrus smaak geeft. Infused (injecteren) is eigenlijk niet het juiste woord. Er is gewoon grapefruitschil aan toegevoegd. Voor de Elvis Juice zijn maar liefst vijf hopsoorten gebruikt: Amarillo, Citra, Magnum, Mosaic en Simcoe. De Elvis Juice combineert uitstekend met saté kambing (geit) en pittige satésaus.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *