BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Crank The Juice

Door een 6=5 bieractie van Albert Heijn kwam ik thuis met twee 44 cl. blikken Crank The Juice Hazy IPA van Moersleutel Beer Engineers. Hazy IPA ook wel New Engeland IPA of NEIPA genoemd. Hazy betekent troebel en dat is bij dit bier goed te zien. Dit bier valt onder de hero range van Moersleutel. De meeste bieren zijn een eenmalige productie, op=op. Verwacht fruitige tonen van sinaasappel, citroen en mango. Ook wel eens lekker een bier te drinken waar ik geen 2 à 3 uur mee bezig ben.

Crank The Juice | Moersleutel Beer Engineers

Crank The Juice | Moersleutel Beer EngineersHazy IPA

Een aantal weken geleden was er een 6=5 bieractie bij Albert Heijn. Zes flessen of blikken, zowel 33 cl. als 44 cl., kopen en vijf betalen. Twee blikken Motor Oil van Moersleutel Beer Engineers om de voorraad Motor Oil op pijl te houden. Twee blikken #DIPA van de voor mij nog onbekenden brouwerij To Øl uit Denemarken. En twee blikken Crank The Juice Hazy IPA van Moersleutel Beer Engineers. Hazy IPA wordt ook wel New England IPA of NEIPA genoemd. Hazy betekend troebel. En dat was ook wel te zien bij dit bier. Het verschil met de klassieke IPA’s is, dat ze veel meer fruitig zijn en minder bitter. Dit komt door de speciale manier van brouwen en gebruik van meer fruitige hopsoorten. Het is fris en fruitig en drinkt makkelijk.

Crank The Juice | Moersleutel Beer EngineersThe Scrapyard Taproom

Moersleutel heeft een hero range. Dat is een verzameling van hun favoriete bierstijlen. Hieronder vallen Motor Oil en Crank The Juice. De andere drie zijn: Macaroon Machine, Fruit Bomb & Coffee Grinder. Verder brouwen ze nog een eindeloze reeks bieren die slechts eenmalig worden gebrouwen. Dus wees er snel bij in de winkel, want op=op. Hun bieren zitten altijd bomvol smaken. Sommige drinken makkelijk, zoals Crank The Juice en andere vallen zwaar en zijn gelaagd van smaak, Zoals Fryed Brain waar ik ongeveer 3 uur over heb gedaan. De bikken zijn 44 cl. en daardoor kan je iets langer genieten van het bier. Ook de etiketten op de grotere blikken zijn creatief en prachtig. Een bezoek aan de brouwerij, die buiten het centrum van de stad Alkmaar ligt, kan je per OV-fiets in 15 minuten bereiken. Gelukkig is er ook nog The Scrapyard Taproom op 11 minuten lopen van het station Alkmaar.

Crank The Juice | Moersleutel Beer EngineersVerwacht fruitige tonen

Zoals het hoort bij een Hazy IPA is de kleur van Crank The Juice een mistig Citrus gele kleur. Het koolzuur was dan ook alleen zichtbaar in de helderwitte, eerst volle en daarna pluizig, plakkende schuimlaag. Fris fruitige Citrus geur met een licht moutige onderbouwing. Tevens een frisse licht smaak. Citrus en licht zoet en grapefruit bitters. Bruisend koolzuur in de mond. Een rustige lichte afdronk waar pas later een bittere toon komt opdagen. Kort en droog, maar blijft wel plakken in de mond. Blik informatie: “Ons zachte en smaakvolle sap in een blik! Zeer drinkbaar, met een mooie bittere smaak en een hint van zoet. Verwacht fruitige tonen van sinaasappel, citroen en mango. Beste koud bewaren en vers serveren bij een temperatuur van 8 graden." Ook wel eens lekker om een bier te drinken waar ik geen 2 à 3 uur mee bezig ben.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Crank The Juice”