BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Fryed Brain

Bij mijn vrienden van de Mitra Almere Buiten, Siekman & Van Ede kijk ik altijd of er een mooi blik van Moersleutel Beer Engineers is mee te nemen. Meestal heb ik een voorraad van hun vaste bier Motor Oil in de klimaatkoelkast liggen. Met de Fryed Brain Imperial Rye Stout hebben zichzelf weer overtroffen. Pikzwart. Siroopachtige vloeistof. Volle plakkende complex bitter gelaagde smaak. Dit keer bijna 3 uur genoten van een blik van 44 cl. Hulde aan de brouwers van Moersleutel Beer Engineers.

Fryed Brain | Moersleutel Beer Engineers

Keizerlijk Roggestout

Fryed Brain | Moersleutel Beer EngineersIk kom altijd graag bij mijn vrienden van de Mitra in Almere Buiten, Siekman & Van Ede. De laatste keer dat ik daar was werd ik vakkundig geadviseerd over whisky. Als ik dan in deze Mitra ben kijk ik altijd of er nog een mooi blik van brouwerij Moersleutel is mee te nemen. Eén van mijn favoriete brouwerijen op dit moment. Meestal heb ik een voorraad van hun vaste bier Motor Oil in mijn klimaatkoelkast liggen. Altijd lekker! Er lag al geruime tijd een Moersleutel bier op mij te wachten. De Fryed Brain Imperial Rye Stout. Vertaald: Gefrituurde Hersenen Keizerlijke Roggestout. Hun bieren zijn om lang van te genieten. Ook dit bier kan je het beste degusteren als je geen haast hebt en lang wil genieten.

Fryed Brain | Moersleutel Beer EngineersGefrituurde hersenen

Mijn geliefde bier is de Motor Oil (RIS). Ruim 2 uur genieten. Dat kan haast niet beter dacht ik. Maar Fryed Brain Imperial Rye Stout overtreft al mijn verwachtingen. Ongeveer 3 uur bezig geweest met een blik van 44 cl. Nog voller, nog complexer van smaak en nog steviger van vloeistof.  Bijzonder beschreven op het blik: “Mijn hoofd doet pijn… Ik voel niet meer mezelf. Maar ik mag niet stoppen, het onderzoek moet doorgaan. Wat is dit? Nieuwe ontbijtgranen? Is dit rogge? Waar kwam het vandaan? Klinkt bekend. Ik moet al zijn smaken vastleggen, deze roggemout is uniek, kruidig en broodachtig. Laat me wat van die mooie Britse hop halen… te vloeibaar, het moet langer koken… een beetje gist en nu is het perfect! Nu maar hopen dat deze pikzwarte siroop mijn hoofdpijn verzacht. Moet ik bang zijn? ...Slokjes. Het lekkerst geserveerd bij een temperatuur van 12 graden.”

Fryed Brain | Moersleutel Beer EngineersOvertreffende trap van Motor Oil

Pikzwart. Licht bruine (mokka) volle stevige plakkende schuimlaag. Koolzuur alleen zichtbaar in de schuimlaag. De vloeistof schenkt als siroop. Geur van gebrande mout en koffiebonen en een zoetje. Volle siroopachtige plakkende smaak met gevarieerde bittere tonen, zoals chocolade en koffie. Zoete toetsen. Afdronk begint zoet, door naar bitter en eindigt in een stevige espresso bitterheid met een lange nawerking. Met 11% alcohol volume één procent minder dan de Motor Oil van 12%. Desalniettemin is de Fryed Brain de overtreffende trap van Motor Oil. Het is nog langer genieten van de complex gelaagde smaak. Hulde aan de brouwers van Moersleutel Beer Engineers. Uiteindelijk bijna 3 uur lang mogen genieten!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Fryed Brain”