BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

König Ludwig Weissbier

De kampung vraagt om bier met niet al te veel smaak en hoog alcohol volume. Dan is König Ludwig Weissbier het ideale bier. Slechts 4,8% acl. vol. en licht frutig en waterig van smaak. Gebrouwen bij König Ludwig Schlossbrauerei Kaltenberg. In het kasteel zelf. Eigendom van König Ludwig International GMBH & Co. KG. Dit bier komt van Bavaria, de geboorteplaats van de zuiverheidsgebod (Reinheitsgebot). Gebrouwen met 200 jaar ervaring en volgens de eisen van: traditie, modernisering en de hoogste kwaliteit.

König Ludwig Weissbier | König Ludwig Schlossbrauerei Kaltenberg

Blokjes Old Amsterdam erbij

König Ludwig Weissbier | König Ludwig Schlossbrauerei KaltenbergBali en zeker in de kampung (dorp) van Banyuwangi op Java vragen om bier met niet al te veel smaak en hoog alcoholpercentage. Bintang (ster) is de standaard in Indonesia (Indonesië). Eén keer eerder heb ik een Leffe Blond kunnen scoren en opgedronken in de kampung. Nu een aantal andere bieren kunnen vinden in de Beer Temple, Kerobokan 101 op Bali. Waar onder de König Ludwig Weissbier. Kon ik toch een biercolumn schrijven in de kampung over een bier dat ik nog niet gedronken had. Blokjes Old Amsterdam erbij, gekocht op Schiphol, en smullen maar. Het enige probleem is dat het bier bij temperaturen van de rond de 30 ºc snel lauw wordt!

Kaltenberg Castle

König Ludwig Weissbier | König Ludwig Schlossbrauerei KaltenbergVolgens Royal Bavaria Beer is het genieten van bier veel meer dan smaakvolle verwenning, het is een houding van leven dat cultuur, gastvrijheid en smaak combineert, speciaal als dit bier komt van Bavaria, de geboorteplaats van de zuiverheidgebod (Reinheitsgebot). Sinds de oprichting van hun eerste familie brouwerij in 1260 hebben ze zichzelf gepassioneerd toegewijd om bier te brouwen van de hoogste kwaliteit en dat zal nooit veranderen. Koninklijke waarde: echt, puur en traditioneel innovatief. Ze brouwen de König Ludwig bieren en de Kaltenberg Royal bieren. Het bier wordt gebrouwen in de Kaltenberg Castle. König Ludwig International GmbH & Co. KG. In 1975 nam Prins Luitpold het management over van de brouwerij. Hij slaagde erin het aantal bieren uit te breiden op een attractieve manier dat te gelijk aan de eisen voldeed van traditie, modernisering en de hoogste kwaliteit.

König Ludwig Weissbier | König Ludwig Schlossbrauerei KaltenbergGebrouwen met de ervaring van 200 jaar

Zoals dat hoort bij een tarwebier (Weissbier, niet te verwarren met witbier!) is het zicht troebel met een helderwitte luchtige schuimlaag. Aroma van mout en banaan. Dus fruitig. Ook licht fruitige en waterige smaak. Weinig body. Voor de bitterheid moest ik de slok lang masseren om deze te ontdekken. Droge bittere afdronk. Met 4,8% acl. vol. een uitstekend doordrink bier bij de hoge temperaturen in de kampung. “Deze Royal Bavaria bier specialiteit is gebrouwen met de ervaring van 200 jaar monopoly wat bierbrouwen betreft binnen de Royal Bavaria familie. Ze brouwen wereldwijd in de traditie van hun voorouders en strikt volgens de familieregels sinds 1516, bekend als de Bavaria Purity Law, H.R.H. Prinz Luitpold van Bayern besteed zelf aandacht aan de kwaliteit en smaak van al zijn bieren.”

König Ludwig Schlossbrauerei Kaltenberg | König Ludwig Weissbier | Fles 330 ml. | 4,8% Alc. Vol. | Drinktemperatuur 6 ºC | Gebrouwen volgens Reinheitsgebot | Royal Bavaria Beer | Ingrediënten: water, mout, hop pellets, hop extract en gist

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “König Ludwig Weissbier”