Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Rochehaut Triple Blonde

Het blijft toch lief dat vrienden, omdat ze weten dat ik een bierliefhebber ben, regelmatig bier meenemen die ik niet ken of van een plek waar ik zelf niet zo gauw zal komen. Dit keer bier uit de Ardenne van brouwerij Rochehaut uit de gelijknamige plaats. Een Triple Blonde en een Brun. De Rochehaut Triple Blonde is een verrassend lekker bier.

Rochehaut Triple Blonde

Waar voor dank weer !Rochehaut Triple Blonde

Het is heerlijk om in het weekend een aantal bieren te drinken. Gewoon omdat het kan. Maar ook omdat ik dan na afloop daar weer een biercolumn kan over schrijven. Helemaal als het een bier is die ik nog niet ken. Vrienden van mij waren een aantal dagen naar de Ardenne geweest en hadden van de brouwerij Rochehaut twee bieren met bijbehorend glas meegenomen:  Triple Blond en Brun. Waar voor dank weer ! Noodzakelijk is het niet, maar het maakt het plaatje wel compleet als je het juiste glas erbij krijgt met de naam en logo van de brouwerij erop. Ik koos voor de Triple Blonde, in het Nederlands blonde tripel. In dit geval troebel blond, maar dat komt door de nagisting op de fles en volgende keer de fles rechtop bewaren.

De productie zo lokaal mogelijkRochehaut Triple Blonde

Brouwerij Rochehaut is vernoemd naar de gelijknamige plaats en bevindt zich vlakbij de Franse grens. Vandaar dat erop de fles Triple Blonde Bière Ardennaise Belge staat. Rochehaut is een dorp in de Belgische provincie Luxemburg en telt ongeveer 300 inwoners. Arnaud Boreux is microbrouwer en wil de productie zo lokaal mogelijk houden. Daarom koos hij voor een waterbron 5 km van de brouwerij verwijderd. Hierdoor krijgen de bieren een zachte en zuivere smaak. Ook de mout is lokaal. Waalse mout met het label Terrabrew, wat garandeert dat de mout uit Wallonië komt, een correcte prijs heeft en financiële stabiliteit voor de producent. De brouwerij Rochehaut Triple Blondebrouwt zes bieren: Blond bier 5,5%, Belgische IPA 7%, Blonde Tripel 8,5%, Amberbier Bier 6,5%, Bruin bier 9% en een tijdelijk bier.

Gerst, haver en tarwe

Triple Blonde Rochehaut of wel blonde tripel Rochehaut, had een troebel blonde kleur ( nagisting, dus fles rechtop bewaren ) met in de hele vloeistof kleine bruisende koolzuurbellen. De schuimlaag is helder wit en plakt aan de wand van het glas. Licht fruitig zoete geur met een kruidige ondertoon. Koolzuur prikkelende licht zoete, vol fruitige smaak met een mooi begeleidend bittertje. Ook de afdronk begint weer licht zoet om te eindigen in een lange bittere nasmaak. Heerlijk degusteren. Aan dit bier zijn geen suikers toegevoegd en het bevat drie graansoorten: gerst, haver en tarwe. Gedronken van een 33 cl. fles met een alc. 8,5% vol. Na één fles voelde ik hem al zitten. Maar deze blonde tripel verdient het om een tweede fles te nuttigen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Rochehaut Triple Blonde”