BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Drovers Dog

Dat je niet voor de gezelligheid en biercafés in Almere moet zijn, mag algemeen bekend zijn. Een logische plek om te ontmoeten met twee vrienden wordt dan al gauw Amsterdam. Als je dan op internet snuffelt kun je op een verrassende locatie een biercafé vinden. Drovers Dog Wibautstraat. Mijn oude buurt. Daar moest ik natuurlijk naar toe.

Drovers Dog in Amsterdam

'Speciaal biercafés Amsterdam'

Het is dan traditie dat ik, als speciaalbier liefhebber,

Drovers Dog in Amsterdam

een mooi café uitzoek waar een ruime keuze aan speciaalbier is en waar je een goede maaltijd kunt nuttigen. Google op 'speciaalbier cafés Amsterdam' en je komt uit op onder andere: 'Speciaalbier drinken in Amsterdam – Bourgondisch Amsterdam'. Toen ik daar op klikte en naar beneden scrolde kwam als tweede Drovers Dog Wibautstraat - met ook een vestiging in de Eerste Atjehstraat 62 en Heemstedestraat 65 - te voorschijn. Prima locatie dacht ik meteen. Ik kon rechtstreeks met de bus naar het Amstelstation en de twee vrienden konden met de fiets of de metro die vlakbij stopt (halte Wibautstraat). Het maakte op internet al een goede indruk. Je kunt meteen online reserveren en een datum plus tijdstip selecteren. Keurig per mail een bevestiging met reserveringsnummer en nog een herinneringsmail op de dag zelf.

'No problem sir'

Toen ik aan kwam lopen zag het er al goed uit. Het grote terras was gezellig druk. Eerst wat foto's genomen. Toen naar binnen. Het personeel was uiterst vriendelijk en een tafel binnen was keurig gereserveerd. Het was echter net warm genoeg om buiten te kunnen zitten. “No problem sir, zei de medewerker tegen mij. Het is namelijk een 'Australian Gourmet Café met een ongecompliceerde, down-under atmosfeer. Wat foto's nemen van het café was dan ook geen enkel probleem. Een grote hoge ruimte gevuld met tafels, stoelen en barkrukken. Een grote keuken en bar met twaalf tapkranen. Er is zelfs nog een tweede verdieping boven de keuken en de bar. De eerste vriend was op tijd, de tweede liet op zich wachten. Wij hadden alvast het eigen bier besteld, Drovers Grog gebrouwen in België. Een zeer aangenaam fris pilsener. Inmiddels was de tweede vriend gearriveerd. We kozen eerst voor een borrelhap, kipnuggets. Heel lekker.

Thank you! I'll be back

Behalve borrelhapjes beloofde de menukaart veel goeds. Ook het bieraanbod was niet slecht. De kans om een keer kangoeroevlees te eten kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Drovers Dog AmsterdamMals en heel lekker volgens de medewerker. En gelijk had hij, wat was dat lekker! Op advies dronk ik daar een Tropical Ralphie Pale Ale van Two Chefs Brewing bij. Een heerlijk fris en fruitig speciaalbier. Wat zicht betreft zou je niet gauw een tweede bestellen, het lijkt op een café Late. Wij wilden nog een toetje bestellen. De medewerkster vertelde in het Engels wat dat was, maar wij begrepen het niet goed. Wilde zij alsnog de menukaart halen. Bleek op de kaart te staan: 'For dessert, please ask the staff.' Het werd uiteindelijk een koffie. Voor mij natuurlijk een espresso. En deze was echt perfect! Lang niet zo genoten. Het was gezellig, mooie locatie, heel vriendelijk personeel en wat eten en drinken betreft werden de smaakpapillen uitzonderlijk goed verwend. De rekening ook nog eens zeer schappelijk. Drovers Dog, thank you! I'll be back.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *