biercolumns
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

Bon Chef NEIPA

Bij de Mitra waren in verband met Vaderdag op zondag 16 juni 2024 diverse bieren en bierpakketten in de aanbieding. Een bezoek aan de Mitra in Almere bracht mij terug met 4 flessen Fourchette met glas en 2 blikken Two Chefs Brewing met glas. Waar onder de Bon Chef NEIPA. Een heerlijk verfrissende New England IPA gebrouwen bij Two Chefs Brewing te Amsterdam. Sterke Citrus geur en Citrus bitterheid. Wazig, hoppy en grasachtige tonen. Een dorstlesser voor de warmere dagen. Na elke slok steeds lekkerder.

Bon Chefs NEIPA | Two Chef Brewing

Bon Chefs NEIPA | Two Chef BrewingMitra Siekman & Van Ede

Een reclame van de Mitra op Instagram bracht mij door er op te klikken op de website van de Mitra waar diverse bieren en bierpakketten in de aanbieding waren voor Vaderdag op zondag 16 juni 2024. Dit verleide mij om op de fiets te stappen en naar de Mitra Siekman & Van Ede in Almere Buiten te fietsen. Daar hadden ze hele andere bieren voor Vaderdag. Maar dat was ook niet verkeerd. 4 flessen Fourchette, met het bijbehorende glas. Top bier en prachtig glas. Een klein bierpakket van Two Chefs Brewing. Kleurrijk glas en twee blikken van 330 ml. Bon Chef en Funky Falcon. En omdat ik op bezoek ging bij een vriend die ook bierliefhebber is, een 75 cl. fles Kut Bier – blond met een vleugje pruimen gekocht.

Eerst thuis brouwen

Two Chefs Brewing is één van de vele brouwerijen uit Amsterdam gevestigd aan de Moezelhavenweg 6, ongeveer 35 minuten lopen vanaf Station Sloterdijk. Van thuis brouwen tot 1 miljoen liter. Bon Chefs NEIPA | Two Chef BrewingTijdslijn:
2012 - Eerste thuis brouwen.
2013 - Eerste partij Green Bullet.
2016 - Crouwdfunding (300K)
2017 - Chinese bierflessenlijn geïnstalleerd.
2019 - Alle bieren volledig in eigen brouwerij gebrouwen.
2020 - Opening van de Two Chefs Foodbar.
2022 - Volledig overgestapt naar uitsluitend blikgebruik.
2022 - 1 miljoen liter bier gebrouwen en 50 collega’s.
2024 - Eerste partij van Sunset Sury Orange Soda Sour.
Ze brouwen veel IPA’s, Pale Ale’s, maar ook Barrel Aged bieren, een Stout, een Porter en nog veel meer. Kleurrijke blikken, net als het Two Chefs Brewing bierglas. Je kunt Bon Chefs NEIPA | Two Chef Brewingook hun Two Chefs Restaurant en Foodbar bezoeken en genieten van hun bieren in combinatie met lekker eten gelegen op het Hugo de Grootplein 11 in Amsterdam-West.

Natuurlijk weer met kaas erbij!

Bon Chef NEIPA is geelblond wazig van kleur met een volle glasplakkende witte schuimlaag. Zelfs op afstand, toen ik de fles uitschonk, rook ik de sterke Citrus geur. Sterk fruitig en licht van smaak met maar 5% alc. vol. Bittere Citrus tonen. Korte droge afdronk, waar de bitterheid nog even blijft plakken in de mond. Als je de zwaardere bieren bent gewend is dit een licht fris bier voor tijdens de warmere dagen. Dit bier werd bij elke slok steeds lekkerder, Natuurlijk weer kaas erbij! “Deze achtarmige chef-kok tovert magie in de keuken. Elk gerecht zit boordevol met de juiste smaken, net als deze NEIPA! Het is wazig, hoppy, heeft grasachtige tonen, een soepele body met een vleugje pasievruchtaroma’s. Gebrouwen als ode aan bars en cafés, super verfrissend en helemaal verpletterend.”

Two Chefs Brewing | Moezelhavenweg 6, Amsterdam | Bon Chef | New England IPA | Alc. 5% vol. | Blik 330 ml. | Koud bewaren & Vers Drinken | Bewaren 6 °C | Water, gerst, tarwe, haver, hop, gist

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Bon Chef NEIPA”