BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Gulden Draak 9000 quadrupel

Al diverse keren bij Dirk supermarkt overwogen een Gulden Draak bier mee te nemen. Nu was het blijkbaar het juiste moment. De Gulden Draak 9000 quadrupel van 10,5%. Gebrouwen als een ode aan de stad Gent met postcode 9000. De Gulden Draak reeks (classic, 9000 quadrupel, Brewmaster, Imperial Stout en Smoked) is een van de klassiekers bij brouwerij Van Steenberge. Exceptioneel rijk en complex van smaak pallet. Een gouden amber quadrupel.

Gulden Draak 9000 Quadrupel | Brouwerij Van Steenberge

Gulden Draak 9000 Quadrupel | Brouwerij Van SteenbergeGulden Draak Brewmasters.

Het blijkt elke keer hetzelfde verhaal, maar ook de supermarkt nodigt uit om bij elk bezoek minimaal een tweetal bieren, het liefste twee van dezelfde, mee te nemen. Bij Dirk supermarkt hebben ze twee Gulden Draak bieren staan, de Classic en de 9000 quadrupel. Gebrouwen door brouwerij Van Steenberge. Al diverse keren bij Dirk supermarkt overwogen om een Gulden Draak mee te nemen. Nu was het dan blijkbaar het juiste moment. Had wel zin in een zwaar biet. En de Gulden Draak Brewmasters 75 cl. fles was mij al een keer uitstekend bevallen. Ik heb de twee flessen 9000 quadrupel eerst in de klimaat koelkast gelegd, juiste glas uit de bierglazen kastje gepakt, pikante worst gesneden en later nog gevolgd door blauw aderige geitenkaas. Smullen geblazen!

Gulden Draak 9000 Quadrupel | Brouwerij Van SteenbergeBrouwerij Van Steenberge

De Gulden Draak reeks van brouwerij Van Steenberge bestaat uit vijf bieren. Classic, een authentiek donkerrode tripel van 10,5%. 9000 quadrupel van 10,5%, een exceptioneel quadrupel amber. Brewmaster van 10,5%, een ode aan zes generaties van master brewers. Imperial Stout van 12%, diep donker, rijk en krachtig. Smoked van 10,5%, donker zwaar gerookt bier. Behalve bekend van de Gulden Draak bieren, brouwt brouwerij Van Steenberge nog een aantal andere top bieren: Baptist blond, Augustijn, Piraat, Monk’s Café, Bornem, 1784 Schelfaut Export. Van Piraat heb je ook nog de Piraat Tripel Hop. Een IPA-bier met een sterk hop aroma. Een ander nieuw bier van deze brouwerij is de Fourchette, een echt degustatiebier voor bij de warme maaltijd. Hun bieren zijn vaak in de prijzen gevallen.

Gulden Draak 9000 Quadrupel | Brouwerij Van SteenbergeGouden amber quadrupel

De 9000 quadrupel is exceptioneel rijk en complex van smaak pallet en gebrouwen als een ode aan de stad Gent met postcode 9000. Amber troebel (koperbruin) van zicht. Hoge pluizige schuimlaag, gebroken wit en klevend aan het Gulden Draak glas. Licht alcoholische, karamel zoete geur met tonnen van mout. Het begint met een lichte smaak, alcoholische toetsen, licht bitter en gevolgd door karamel. Maar schijn bedriegt, al drinkend wordt het steeds complexer en zwaarder. En eindigt elke slok in een bitterheid die zijn tijd nodig heeft om te veranderen in karamel zoet en om te verdwijnen voor de volgende slok. Een bier om rustig te drinken en lang van te genieten. Hoge fermentatie, tweede fermentatie en het bevat 4 keer meer mout dan een gewone lager. Een exceptioneel gouden amber quadrupel.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Gulden Draak 9000 quadrupel”