Biermomenten vastgelegd in woord en beeld
Biermomenten vastgelegd in woord en beeld

It Takes Two

Eindelijk dan! Bij de Mitra in Almere Buiten een Moersleutel glas kunnen kopen. “Vaasje.” Al negen biercolumns over de bieren van de Moersleutel Beer Engineers geschreven, waarbij het Wispe glas uitstekend als vervanger fungeerde. Maar het vaas glas maakte het plaatje bij It Takes Two, Chocolate Licorice Stout, wel compleet. Olie, olie en nog eens olie. Wat een intens bier. Een samenwerking met craft brouwers van brouwerij Kees.

It Takes Two | Moersleutel Beer Engineers

Moersleutel glas “vaasje”It Takes Two | Moersleutel Beer Engineers

Eindelijk dan! Ik was er lang naar op zoek. Wilde het niet online bestellen. Het is niet een glas op een voet geworden, maar dat maakt niet uit. Belangrijkste is dat de naam en het logo van de brouwerij erop staan. Foto’s kunnen nemen met het juiste glas maakt het plaatje compleet. En drinken uit het bijbehorende glas de beleving volledig. Het was bij de Mitra in Almere Buiten waar ik het glas heb gevonden. Ze hadden al een keer het tumbler glas staan, maar die wilde ik niet. Ik vind het teku glas het mooist. Nu hadden ze meerdere vaas glazen staan. Daar moest ik natuurlijk één van aanschaffen. En dan heb ik het over het Moersleutel glas “vaasje”. Ik heb al veel biercolumns over de Moersleutel bieren geschreven. Tot nu toe elke keer, op één keer na, het Wispe teku glas gebruikt. Werkte prima, lijkt op het teku Moersleutel glas. Alleen moet ik dan de verkeerde naam en log wegdraaien en dan heb je een kaal glas.

Lang genieten op niveau

It Takes Two | Moersleutel Beer EngineersSinds ik de Moersleutel bieren heb ontdekt, dankzij de Mitra in Almere Buiten, heb ik inclusief deze biercolumn al tien bieren gedronken en beschreven van de Moersleutel Beer Engineers uit Alkmaar. Motor Oil RIS, Motor Oil Double RIS, Clamp Voltage Meter NEDIPA, Macroon Machine, CYMPT Coaxial Rotchet Crimp Pliers, Daily Grind, Fryed Brain, Crank the Juice, Raisin Awareness for Dried Grapes en It Takes Two. Ik ben alleen nog niet naar de brouwerij of het proeflokaal geweest. Het is iedere keer weer verbazingwekkend hoe ze het voor elkaar krijgen om een bier te brouwen zo donker als de nacht, bomvol smaken en sterk op alcohol en toch volledig in balans. Ook Bij dit bier was het weer lang genieten op niveau. Na ruim twee uur ben ik dan ook vol, zowel wat smaak als alcohol volume betreft. It Takes Two is in dit geval niet van toepassing.

Chocolade en zoethout

Olie, olie, en nog eens olie. Dat was de eerste indruk bij et uitschenken van It Takes Two in het Moersleutel vaas It Takes Two | Moersleutel Beer Engineersglas. Olie wat dikte van de vloeistof, de kleur van olie, en plakken aan het glas als olie. Lichtbruine bubbelende schuimlaag die snel weer was verdwenen. Volle plakkende verwarmende chocolade smaak. Zoet van het zoethout en een dropsmaak. Afdronk begon sterk zoet die langzaam wegvloeide en overgaat in een bitterheid die blijft prikkelen op het verhemelte. Wat een intens bier!
“In de planning sinds 2020, deze lang verwachte samenwerking met onze vrienden uit Zeeland, de pure en craft brouwers van brouwerij Kees, was eindelijk een feit. Ze hebben besloten iets te brouwen dat de zoetekauw bevredigd en tegelijkertijd uw smaakpapillen verrast. Chocolade en zoethout zijn twee smaken die, wanneer ze gecombineerd worden, een harmonie van zoetheid en subtiele zoetheid creëren. De chocolade voegt er een creatief en rijk element aan toe voor de gedurfde en zoete smaak van de drop."

Moersleutel Beer Engineers | Alkmaar | It Takes Two | Samenwerking met brouwerij Kees | Kees Colab | Chocolate Licorice Stout | Blik 440 ml | Alc. 12% vol. | Serveren bij 12 ºC | Water, gerstemout, rogge, tarwe, cacaonibs, zoethoutwortel, hop, gist

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “It Takes Two”