BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Artemis Tripel IPA

Brouwerij Artemis uit Dronten brouwt ambachtelijk en gebruikt eigen hop en gerstemout van kleigrond uit Flevoland. Twee biertypes zijn samengevoegd, Tripel en IPA, om samen een nieuw bier te vormen. Het meest opvallende aan dit bier was voor mij de walm van fruitigheid die opsteeg uit het glas. De brouwerij noemt het verraderlijk lekker! Ik noem het gewoon lekker.

Brouwerij Artemis - Tripel IPA

Slijterij Van Gils

Even een tijd niks geschreven. De omstandigheden waren er niet naar. Veel weg in de weekeinden. Wel bier gedronken, maar geenBrouwerij Artemis - Tripel IPA momenten gevonden voor rustig proeven en fotograferen. Dit is dan ook mijn eerste bier waar ik weer de rust voor had om goed te proeven en vast te leggen op foto. Ook dit keer cadeau gekregen tijdens een barbecue sessie bij ons thuis. De kennis vertelde dat dit bier gekocht was bij slijterij Van Gils uit Swifterband vlakbij Lelystad. De plaats waar de kennis woont. Het assortiment van ongeveer 600 bieren is een goede rede om een keer langs te gaan. Tijdens de barbecue drie 75 cl. flessen gedeeld. Om te beginnen een Brugse Zot Dubbel, gevold door een Westmalle Tripel om te eindigen met een klassieker de Gouden Carolus Whisky Infused.

Brouwerij Artemis - Tripel IPAVolgens de brouwerij zelf beestachtig lekker

Voor mij de eerste kennismaking met het bier van brouwerij Artemis uit Dronten, Flevoland. Ze brouwen toegankelijke bieren met een eigen karakter. Volgens de brouwerij zelf beestachtig lekker. Ze brouwen op ambachtelijke wijzen. Ook de ingrediënten worden zorgvuldig gekozen. De hop gaan ze zelf verbouwen en ook de brouwgerst komt van de polderklei. Brouwerij Artemis wordt uitgebreid met Haegens Distillery waar whisky’s, Gin, Jenever en Wodka wordt gestookt. Het proeflokaal is elke zaterdag te bezoeken van 13:00 tot 18:00 uur. Het terras bevindt zich midden op het boerenerf met uitzicht op het platteland. De volgende bieren worden er gebrouwen: Artemis IPA, Artemis Stout, Artemis Tulpen bier, Artemis Tripel, Artemis Keiler, Artemis Farnhouse Ale, Artemis Belgisch Blond, Artemis Saison, Artemis Wit.Brouwerij Artemis - Tripel IPA

Het beste van twee biertypes

Bij dit bier heeft brouwerij Artemis het beste van twee biertypes, het hoge alcoholpercentage van een Tripel en de fruitige bitterheid van een IPA, samengevoegd. Het meest opvallende aan dit bier was voor mij de fruitige walm die opsteeg uit het glas toen ik de fles uitschonk. Oranje blond troebel van kleur. Een witte koolzuurrijke schuimlaag die plakte aan het glas. Volle plakkende smaak met fruit tonen en een prikkelende bittere ondertoon. Wat resulteerde in een krachtige, door het alcohol volume van 10,1%, afdronk met een lange prikkelende bitterheid. De Artemis Tripel IPA wordt op de fles beschreven als: "Fruitig-Krachtig-Zacht". De brouwerij noemt het een verraderlijk lekker bier! Ik omschrijf het als een lekker bier.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *