BIERCOLUMNS
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD
BIERMOMENTEN VASTGELEGD IN WOORD EN BEELD

Schneider Weisse Tap 7

In deze roerige tijden is het toch verstandiger om thuis bier te drinken dan in een speciaalbier café. En daar is niks mis mee. Zeker niet als het een halve liter Duits bier is. En al helemaal niet als het Schneider Weisse Tap 7 is. Een fris en fruitig bier dat zeer vlot weg drinkt. Het was genieten op vrijdagavond na een thuiswerk week van 40 uur.

Schneider Weisse "Original" weissbier TAP 7

Een echte klassieker

Niet alleen het corona virus maar ook het geringe aanbod aan speciaalbier ( behalve de gangbare speciaalbieren ) in Almere heeft er toe geleidt dat ik al regelmatig mijn biervoorraad heb aangevuld via de Mitra ( met de Mitra bierpas, gratis bij een abonnement van Bier! Magazine, 10% korting op je bestelling ). Dit keer 11 verschillende bieren. Van elke soort twee. Omdat je de tweede keer toch weer wat anders ruikt, ziet en proeft. Voor inspiratie lees het boek BierWijzer de opvolger van MInder TRAmelant in bierland. De bestelling bestaat onder andere uit een aantal Duitse bieren Schneider Weisse "Original" weissbier TAP 7waaronder de Schneider Weisse tap 7. Onder de Duitse tarwebieren een echte klassieker. En terecht, wat een heerlijk bier. Fris en vol van fruitige smaken. Het drinkt als water.

Nog steeds extreem populair

Brouwfamilie en witbier, of eigenlijk tarwebier, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het begon allemaal met Maximiliaan I ( 1573-1651 ) die de eerste weissbierbrauerei oprichtte in 1607 in Kelheim. In 1928 wordt deze overgenomen door familie Schneider. Vader en zoon Schneider creëerde een “Original” weissbier die meteen een klassier werd. Tot op de dag van vandaag wordt "Mein Original” nog steeds gebrouwen volgens het recept van 1872. En is onder de hedendaagse naam Tap 7 nog steeds extreem populair. Sinds 2000 wordt de brouwerij geleid door de 6e generatie, George Schneider VI ( geboren 1965 ). George VI gaat onvermoeid verder met onderzoek naar weissbier. Zo werden ook de “Aventinus Eisbock, de Marie's Rendezvous en de Schneider Weisse "Original" weissbier TAP 7TAP 5 een aromabom en een collaboration brew met Brooklyn Brewery ontwikkeld.

Pas bij de afdronk meldt zich een bittertje

Schneider Weisse “Original” weissbier is een Hefeweissbier of weizenvolbier van alcohol 5,4% volume. Beter bekend als TAP 7. Zoals altijd in Duitsland gebrouwen met slechts vier ingrediënten: water, mout ( tarwe- en gerstemout ), hop en gist. Het zicht is te omschrijven als koper bruin troebel of amber troebel met een oranje gloed. Niet gefilterd en niet gepasteuriseerd. Veel koolzuurbelletjes bewegen zich in een rap tempo door de vloeistof. Een volle wandklevende schuimlaag. Verleidelijk om er meteen een hap uit te nemen. Toch maar eerst even ruiken. Een fris en vol fruitig boeket. Nu is wachten geen optie meer. De eerste slok is prikkelend van de koolzuur. Licht romig en vol van fruitige smaken. Pas bij de afdronk meldt zich een bittertje met een licht waterige ondertoon. Ondanks de halve liter kan en wil je snel doordrinken om steeds weer opnieuw te kunnen genieten van de Schneider Weisse “Original” weissbier TAP 7.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *